Ja, dat leest u goed. De Franse topman van Louis Vuitton Moët Hennessy heeft volgens vastgoedwebsite Dirt in het geheim een van zijn panden in Los Angeles verkocht voor $ 84 miljoen. Wat opmerkelijk is aan de verkoop is, is dat Bernard Arnault aan beide kanten van de transactie zit.

Bernard Arnault doet opmerkelijk verkoop in Beverly Hills

“De LLC (Limited liability company, ofwel besloten vennootschap, red) van de Franse miljardair verkocht het onroerend goed aan een andere LLC die was opgericht door zijn advocaat, met een hypotheek die werd gegarandeerd door een bank in Parijs waarvan bekend is dat hij een langdurige relatie heeft met Arnault, zijn familie en zijn bedrijven”, schrijft Dirt. Zij suggereren dat het pand waarschijnlijk is overgedragen aan een familielid of iemand anders in zijn besloten kring.

Met een vermogen van $ 122 miljard, volgens Bloomberg Billionaires Index, is de 73-jarige Bernard Arnault de rijkste persoon ter wereld op Jeff Bezos en Elon Musk na. Met een rijkelijk gevulde portfolio aan merken kunnen hem dus best omschrijven als ’s werelds meest invloedrijke luxe smaakmaker.

Kenmerken van het landgoed

Zijn eigendom in Beverly Hills is dan ook net zo modieus als de luxe goederen die hij verkoopt. Gelegen bovenop een steile berg in de enclave Trousdale Estates, werd het moderne herenhuis op maat ontworpen voor de Fransman. Hoewel het pand bestaat uit 929 vierkant meter woonoppervlak, zijn er slecht drie slaapkamers.

Echter zijn er nog wel twee gastensuites, terwijl zijn eigen master suite is uitgerust met twee badkamers, een aparte sauna en wellnesscentrum, een kleedkamer, een eigen zitkamer en een enorme slaapkamer met een uitzicht over de gehele skyline van Los Angeles.

Andere eigendommen in het westen van de Verenigde Staten

Vanwege het feit dat het eigendom nooit publiek in de verkoop is gegaan, zijn er geen openbare foto’s of veel verdere details bekend. Wel is ontcijfert dat Arnault in 2016 $ 32,5 miljoen betaalde voor de lap grond waar de woning vervolgens op werd gebouwd. Tevens beheert hij ook  het pand direct naast dit huis, waarop een ander modern herenhuis in de steigers staat.

Ook vinden er bouwprojecten in de buurten Bird Streets en Beverly Hills Post Office plaats onder zijn leiding en middels verschillende LVMH-holdings bezit hij een aanzienlijk deel van het beroemde winkelgebied Rodeo Drive, waarmee hij zijn stempel drukt op de Amerikaanse vastgoedmarkt.

Lees hier meer over het 101 meter lange jacht van Arnault, genaamd ‘Symphony’.