Afgelopen februari pakte Richard Gere en zijn vrouw Alejandra Silva, dochter van voormalig vice-president van Real Madrid, de verhuisdozen in en vertrokken uit hun ranch net buiten New York, het huis waar hij jarenlang met zijn ex-vrouw, actrice Carey Lowell, woonde. Gere heeft echter nog een woning in New York, in North Haven in de Hamptons om precies te zijn, maar ook daar probeerde hij al jaren van af te komen, wat resulteerde in de flinke prijsdaling.

Woning van Richard Gere stond al sinds 2013 in de verkoop

In 2013 werd voor het eerst een verkoopbord in de grond geslagen waarop af te lezen was dat men er $ 65 miljoen voor moest betalen. Niemand toonde interesse, dus werd een jaar later de vraagprijs verlaagd naar $ 47,5 miljoen. Wederom hapte niemand toe en in 2016 was daar nog maar € 36.5 miljoen van over.

Uiteindelijk is er $ 24 miljoen voor afgerekend. De acteur zal er zelf overigens niet wakker van liggen, want hij kocht het pand in 2005 voor een schamele $ 5 miljoen.

Diverse keren was er sprake van een deal, maar keer op keer werd deze niet afgrond. Het landgoed is genaamd ‘Strongheart Manor’, is gelegen op 7,3 hecatere grond en bestaat uit drie samengevoegde percelen. Het hoofdverblijf is voorzien van 12 badkamers en eventueel slaapkamers. Door de jaren heen is het interieur grondig en zorgvuldig gerenoveerd met de focus op luxe. Door de mix van hout, glaswerk en marmer oogt de afwerking zeer chique.

Buitenzwembad en twee gastverblijven

Op het domein zijn twee aparte gastverblijven en buiten is plaats gemaakt voor een verwarmd zwembad, basketbalveld en een aanmeerplaats voor de boot. Vanuit de tuin is een sereen uitzicht op Peconic Bay over een privé-vijver met een charmant theehuis op een eilandje.

Richard Gere