Er is een zeer sportieve tweedehands Audi RSQ8-R te koop verschenen. De wagen is uiterst uniek in zijn soort, heeft een lage kilometerstand en verkeert in uitstekende staat. Alle reden om even een kijkje te nemen bij deze Duitse krachtpatser.

Audi RSQ8-R in de etalage bij Nederlandse dealer

De Audi RSQ8-R, die in december van 2019 werd uitgebracht, is een prachtig staaltje autotechniek. Naast de 23-inch velgen is de wagen gemaakt in volledig daytonagrijs, inclusief de RS-bumpers. De ventilatieroosters zijn van carbon. De kenmerkende Audi-ringen hebben een type-aanduiding in hoogglans zwart. Verder vallen de sportieve, blauwe remklauwen op.

De RSQ8-R is binnen van alle gemakken voorzien. Het interieur is gemaakt van volledig zwart Valcona leder, waardoor u ook tijdens lange ritten zeer comfortabel zit. Om dit nog maar eens aan te duiden: de voorstoelen hebben de beschikking over een geheugen- en massagefunctie. De stoelen hebben elektrisch verstelbare lendesteunen inclusief stoelverwarming en hebben een geïntegreerde hoofdsteun. Ook het dashboard, middenconsole en de portierarmsteunen zijn gemaakt van Valcona leder.

De sportiviteit van de wagen wordt nog maar eens benadrukt met de aluminium pedalen en een elektrisch verstelbaar stuurwiel met F1-schakeling. De wagen is met zijn tiptronic-schakelsysteem ook uitgerust als volledig automaat.

740 pk onder de kap

De Audi rijdt precies zoals die eruit ziet, dat kan StukTV-oprichter Giel de Winter u vast wel vertellen. De RSQ8-R beschikt over 780 pk en beschikt over een indrukwekkende koppel van 920 Newtonmeters, inclusief ABT-intercooler. De wagen beschikt over een 4,0 liter V8-motor met twee turbo’s en een mild hybridesysteem. Hiermee snelt u in 3,4 van 0 naar de 100 kilometer per uur. De RSQ8-R heeft een topsnelheid van in ieder geval 305 kilometer per uur.

Naast de comfort, beschikt de Audi ook over de nodige technische snufjes. Het infotainmentscherm is uitgerust met een navigatiesysteem dat een grootbeeld weergeeft van heel Europa. Met het Bang & Olufsen audiosysteem klinkt het geluid in de wagen glashelder. Er is de mogelijkheid om uw telefoon te verbinden middels Bluetooth of Apple CarPlay en zowel voor als achter is een USB-aansluiting aanwezig. Het belangrijkste staaltje techniek is het automatisch inparkeersysteem.

Slechts 125 exemplaren wereldwijd

Omdat er van de RSQ8-R wereldwijd slechts 125 exemplaren gemaakt zijn, dient u wel diep in de buidel te tasten. Voor een bedrag van € 294.450 kan hij zomaar van u zijn! Bent u geïnteresseerd? Bekijk de advertentie dan hier.