Een 14-jarige Italiaanse jongen heeft de verleiding van de auto van zijn vader niet kunnen weerstaan. De jongen werd maandagmorgen rond 04:00 geflitst, toen hij 213 kilometer per uur reed op de Zwiterse A1. De jongen heeft in ieder geval wel een boeiend verhaal te vertellen op iedere verjaardag, want gelukkig is er niemand gewond geraakt.

Geflitst met 213 km/uur op de snelweg

De tiener stal de Ferrari van zijn vader op zondagavond. Hij reed ermee de Zwisterse grens over, en reed vervolgens op de snelweg A1, tussen Toggenburg en Wil, in de richting van de stad St. Gallen. In Oberbüren keerde hij om, waarna hij terug reed. Kort daarna werd hij ter hoogte van een rustplaats door de kantonpolitie van St. Gallen met ruim 213 kilometer per uur op de teller geflitst. Op die plek geldt een maximum snelheid van 120 kilometer per uur.

flitspaal-snelweg

Foto: Unsplash

Mogelijke straffen voor de tiener

De Zwitserse officier van justitie buigt zich nu over de zaak. De jongen kan zich voorbereiden op een aantal fikse straffen. Zo zou hij een gevangenisstraf van 10 dagen kunnen krijgen, maar realistischer lijkt een taakstraf. Liefdadigheidswerk zou hierbij een reële mogelijkheid zijn. Daarnaast wordt er gekeken of er mogelijk opvoedingsondersteuning nodig is in het gezin, al hangt dit wel af van de jongen zelf en zijn omgeving, zo melden Zwitserse media. De jongen heeft in ieder geval wel een vet verhaal voor op verjaardagen.

Het is niet de eerste keer dat een tiener een luxe auto pakt voor een rondje. Het kan ook extremer: een tiener in Florida stal vorig jaar een Lamborghini Urus, waarna hij door de eigenaar op de scooter werd achtervolgd.