Bij de Alkmaarse autodealer Auto Leitner staan momenteel twee felroze Rolls-Royces in de etalage. In de reacties zagen we dat mensen de kleur niet vonden passen bij de elegantie van het merk. Bij Bentley, die over het algemeen minsten zo elegant is, gaan ze echter nog een stapje verder. Bij hun Mulliner-afdeling kunt u pasteltinten laten spuiten op de velgen, waaronder ook Hollywood Blush Pink.

Beverly Hills Collection van Bentley

Het gaat om drie uniek uitgevoerde Continental GTC’s, die moeten laten zien wat er allemaal mogelijk is bij Mulliner, de personalisatieafdeling van Bentley die eerder modellen afleverden zoals de Speed ​​Space Edition van de Bentayga en de tot 18 exemplaren gelimiteerde Bentley Batur.

Bentley

De zogeheten Beverly Hills Collection is geïnspireerd op het Hollywood tijdperk van de jaren ’20 en vandaar uitgevoerd in de pasteltinten die in die periode veel voorkwamen: Jetstream II, Sage Green en Hollywood Blush Pink. De hele auto wordt in één van die tinten uitgevoerd. De logo’s op de hoofdsteunen en de klassieke letters ‘Beverly Hills’ op de verlichte dorpels verwijzen wederom naar het Hollywood van zo’n 100 jaar geleden.

Zelfs de velgen worden ingekleurd

Met deze kleuren is niks mis, maar wat deze auto’s controversieel maakt is het feit dat ook de velgen mee gespoten zijn. Inderdaad, blauwe, roze en groene velgen onder een Bentley. Bij het horen van dit plan zette we daar automatisch vraagtekens bij. Over smaak valt niet te twisten, maar toch ziet het er wat ons betreft minder fout uit dan gedacht.

“Beverly Hills is altijd het toonbeeld van glamour geweest, vooral tijdens de Gouden Eeuw van Hollywood”, zegt Danika Quinn, Brand Manager bij Bentley. “Deze collectie is een knipoog naar het vervlogen tijdperk van Old Hollywood en vat de geest van die tijd samen; gedurfde white wall-banden, zachte kleurenpaletten en unieke ontwerpen die de ‘klasse’ van klassieke auto’s illustreren.”

Het drietal krijgt 22-inch 10-spaaks wielen met subtiele pinstriping langs de wielrand. Verder wordt het interieur bepaald door een linnen hoofdhuid met contrasterende stiksels. Over het dashboard is gekozen voor een hoogglans afwerking van Piano Linen om te contrasteren met het fineer.

Gelimiteerd tot drie stuks

Deze Beverly Hills Collection wordt gelimiteerd tot slechts drie exemplaren die tegelijkertijd van de styling-, touring- en city-specificaties. Onder de motorkap vinden ze ondertussen een W12-motor die 650 pk  en allemaal een topsnelheid van 335 km/u kan halen. Wat de eenheden moeten kosten, is niet bekend gemaakt.