Wesley Sneijder, misschien wel één van de bekendste en meest succesvolle (oud)-voetballers des lands. De geboren Utrechter wist door zijn succesvolle carrière een behoorlijk vermogen bij elkaar te spelen. Maar ook na het beëindigen van zijn carrière gaat het Sneijder helemaal voor de wind. Wat blijkt? Zijn vermogen lijkt zelfs alleen maar te stijgen.

Wesley Sneijder z’n carrière

Sneijder werd geboren in Utrecht en begon zijn carrière in 2002 bij Ajax. Hij was actief tot 2019, waarna hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing. In die 17 jaar als voetballer speelde hij nog voor Real Madrid, Internazionale, Galatasaray, OGC Nice en Al-Gharafa. 2010 betekende het meest succesvolle jaar van Sneijders carrière, toen hij de Champions League won met Inter.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wesley Sneijder (@wesleysneijder)

Sneijder speelde daarnaast ook nog 134 interlands voor het Nederlands elftal, wat hem recordinternational maakt.

Wesley Sneijder staat niet alleen bekend om zijn uiterst succesvolle carrière, maar ook als ex van Yolanthe, met wie hij een zoontje heeft. In 2019 gingen zij uit elkaar, waarna ze hun huizen in Vleuten en op Ibiza verkochten.

Sneijder ook als ondernemer actief

Tegenwoordig is Sneijder actief als analist in onder andere het tv-programma “Veronica Offside“, waarin hij wekelijks met onder meer Andy van der Meijde alles rondom het voetbal bespreekt.

Maar Sneijder is ook actief als ondernemer. In 2013 richtte hij het bedrijf WesYol B.V. op, ironisch genoeg vernoemd naar zijn ex Yolanthe. Sneijder is wel volledig eigenaar van het bedrijf, dat als doel het exploiteren van Sneijders imago heeft, door het verrichten van acteerwerk in bijvoorbeeld commercials. Iets wat gelukt is, Sneijder was maandenlang het gezicht van betbedrijf BetCity.

Hoewel het bedrijf in 2019 € 1387 in de min stond, heeft Sneijder zijn bedrijf aardig op weten te krikken. Volgens BekendeBuren steeg het bedrijf in 2020 naar een marktwaarde van € 120.000, een bedrag dat door veelvuldige optredens van Sneijder in de publiciteit waarschijnlijk alleen maar oploopt.