Naast het feit dat Joel Beukers meerdere ondernemingen op touw heeft gezet, waaronder de verkoop van sportsupplementen en een vodka-merk, zullen de meesten hem herkennen van zijn motiverende ‘schreeuwspeeches’ of zijn gouden wagenpark. Zijn Audi R8 is inmiddels zijn gouden huid verloren, maar de prestaties zijn verhoogd. En dat moet uiteraard getest worden. “Direct vol gas op de Autobahn in Duitsland waar geen snelheid limits zijn, snap je.”

Absolute Motor heeft Audi R8 van Joel Beukers aangepakt

Joel Beukers kocht de Audi R8 ongeveer 7 maanden geleden, maar we waren die eigelijk bijna alweer vergeten, omdat hij op social media en YouTuber vaker plaatsneemt achter het stuurt van zijn 6×6 Mercedes of Ferrari Superfast. Toch laat hij in zijn laatste video zien dat hij de R8 zeker niet is vergeten en dat hij ‘m heeft laten tunen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JOEL BEUKERS🏆 (@joelbeukers)

De vernieuwde Audi R8 Twin Turbo is onder handen genomen door Absolute Motors, die ook zijn 6×6 Mercedes-AMG wrapten, en bevat momenteel maar liefst 1250 pk. Voorheen lag de topsnelheid van deze sportwagen op 330 km/u, maar dankzij de upgrade tikt Beukers met gemak de 350 km/u aan. “Dit ding gaat echt als een jekko. Het is ongelofelijk. Ik ben heel wat gewend, maar dit is echt… Als je 270 km/u rijdt word je in een keer gelanceerd. Bizar”, zegt de ondernemer terwijl hij staat te tanken.

Zwart met gouden accenten

De R8 is dus ontdaan van zijn gouden jasje en de originele zwarte laklaag doet niet onder qua aanzien. Hij oogt nu nóg brutaler. En dat is ‘ie ook. Echter zitten er nog wel gouden contrasterende details op, zoals de tankdop, het V10-logo en zo’n beetje alles dat onder de motorkap ligt.

Zoals Beuker zelf al zegt: “Het is zó lawaaierig dat ding. Het is ongelofelijk.” En als hij het zegt, dan is het dan ook écht lawaaierig. Hoewel de auto over indrukwekkende prestatie beschikt, vraagt de ondernemer en auto-liefhebber veel van ‘m. Zo moeten ze de motor blijven koelen met zakken ijs, aangezien de koelvloeistof is gaan lekken. Uiteindelijk moeten ze daardoor ook een punt zetten achter de snelheidstest.