Dutch Wheels is een nieuwe, zesdelige docuserie op Amazon Prime Video over het snelst groeide tuningbedrijf van Europa: Absolute Motors. Het team van deze in Rotterdam gevestigde tuner customized de meest exclusieve (sport)wagens voor diverse steenrijke én beroemde klanten van over de hele wereld. Hun klantenkring bestaat uit autofreaks als Jon Olsson, Rico Verhoeven, Joel Beukers en diverse voetballers. In deze serie gaan deze personen challenges aan, zie je hoe exclusieve kits op Bugatti’s en Lamborghini’s worden gezet en wordt er een uniek kijkje achter de schermen van het tuningbedrijf gegeven.

Dutch Wheels door Absolute Motors

Het team heeft te maken met strakke deadlines en werken met een moordend hard tempo om de creaties op tijd af te leveren bij hun loyale klantenkring.

In de eerste aflevering zien we dat het team van Absolute Motors naar Dubai afreist om de Lamborghini van de Nederlandse DJ R3HAB uit te testen. Zelf heeft hij deze auto nog nooit gereden en daarom krijgt de discjockey in het midden in de woestijn les van de 20-jarige Formule 3-coureur Amna Al Qubaisi: de eerste (Arabische) vrouw die de overwinning behaalde in een FIA-eenzitter-evenement.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Absolute Motors (@absolute.motors)

De tweede aflevering bijt Rico Verhoeven het spits af met zijn droomauto. Hij heeft letterlijk en figuurlijk voor zijn McLaren 720s moeten knokken en gaat de challenge aan met de eigenaar van Absolute Motors en een speciale eenheid van de landmacht. Verliest hij: dan krijgt zijn sportauto een roze tint. Wint hij: dan mag hij er zelf mee doen wat hij wil. We kunnen het net zo goed verklappen, aangezien het al breed is uitgemeten in de media: hij won en besloot er een Novitec-kit met forged carbon op te laten zetten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Absolute Motors (@absolute.motors)

McLarens, Ferrari’s, Rolls-Royces en Mercedessen

Ook Joel Beukers komt voorbij met zijn 6×6 Mercedes-AMG ter waarde van € 1 miljoen, die hij, compleet goud laat wrappen. Aflevering 4 staat in het teken van de McLaren van Frans Duijts, die wat meer geluid uit zijn McLaren 570s Spider wil laten halen.

En tot slot komen er nog twee Nederlandse voetballers aan bod: Steven Bergwijn en Justin Kluivert. Zoals we in oktober al meldden trakteerde Bergwijn zichzelf, ter ere van zijn 24e verjaardag, op een Rolls-Royce Wraith. De standaard versie is iets te ‘gewoontjes’ en dus geeft hij ‘m uit handen aan Absolute Motors om ‘m te customizen naar zijn wensen.

Verder komen tussendoor ook Tavi Castro (CEO van Body Engineers), Rendi Aditia (oprichter en Creative Director van Mason Garments), influencer Jessie Maya, zangeres Dionne Slagter en ondernemer en Ferrari-liefhebber Andreas Hadjitofi voorbij met excentrieke sportauto’s en wensen.

De eerste aflevering kwam op 7 december op Amazon Prime te staan, ondertussen staan ze er alle zes al op.