Kickboxer Rico Verhoeven is de autobusiness ingestapt, maar een andere kickboxer, landgenoot Nieky Holzken, was hem voor. De laatstgenoemde topsporter was dolblij toen hij kon beginnen met het verkopen van auto’s aan huis, maar de gemeente Helmond steekt er een stokje voor. Hij heeft geen vergunning en vanwege het bestemmingsplan is het na circa anderhalve maand alweer uit met de pret. “Ik vind het schandalig.”

Nieky Holzken moet stoppen met zijn autobedrijf aan huis

De voormalig wereldkampioen, ook wel ‘The Natural’  genoemd, kondigde begin september zijn autobedrijf aan huis in de Azalealaan. Hij opereerde vanuit twee autogarages naast zijn woning, van waaruit hij tweedehands elektrische en hybride auto’s verkocht. Holzken heeft daarvoor geen vergunning volgens de gemeente Helmond in komt daar ook niet voor in aanmerking.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Natural (@niekyholzken)

Holzken is van mening dat de gemeente hem niet eerlijk heeft behandeld. “Hier wordt met twee maten gemeten. Naast mij zit een bedrijf met elektrische scooters. Dat mag dan wel?”, vertelt hij teleurgesteld aan Omroep Brabant. “Ik ben net pas begonnen met een paar auto’s. Ik verkoop te weinig om zelf ergens een pand te huren.” De gemeente eiste dat hij vóór 1 januari 2023, maar inmiddels heeft de 38-jarige er zelf al de stekker uitgetrokken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Natural (@niekyholzken)

“Ik heb hier buiten alles al opgeruimd. De auto’s zijn weg en ik heb me uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel en de RDW.”

Het komt voor de kickboxer als donderslag bij heldere hemel, want zijn autobedrijf zou het vervolg zijn na zijn sportcarrière. Er staan nog een aantal professionele kickbokswedstrijden op het programma en daarna loopt zijn contract af. De drie auto’s die hij nog in de verkoop heeft staan zullen via zijn schoonvader en trainer Sjef Weber, die al járen een autobedrijf leidt, aan de man gebracht worden. Nu zijn ambities in de autobranche zijn weggevallen, wil hij zich nu verder ontwikkelen als kickboxtrainer.