De Italiaanse fabrikant heeft de gereïncarneerde Lamborghini Countach teruggeroepen, omdat er mogelijk een probleem is met de glazen motorkap van de supercar, blijkt een aanvraag van de National Highway Traffic Safety Administration. Uit de documenten ingediend bij dit agentschap van de Amerikaanse, blijkt dat er mankementen zijn die wellicht van toepassing zijn op iedere Countach LPI 800-4 i.

Alle 112 Countach’s worden teruggeroepen

Op 10 oktober kwam er namelijk een bericht van een Countach-eigenaar in Qatar, waarin stond vermeld dat één van de vier glazen afdekpanelen, die fungeren als afdekking voor het motorcompartiment, van zijn supercar was afgevlogen, terwijl hij nietsvermoedend aan het rijden was. Gelukkig raakte er niemand gewond, maar dit is genoeg reden om de samenstelling te heroverwegen in Sant’Agata Bolognese.

Countach

Het defect wordt namelijk beschouwd als “een gevaar op de weg” en dat moet worden verholpen. Lamborghini’s Product Safety Committee stemde op 10 november voor een proactieve terugroepactie voor de Countach in iedere wereldmarkt, waaronder dus ook het exemplaar van een Nederlandse vastgoedmagnaat.

Lamborghini zal vanaf 13 januari contact opnemen met eigenaren en hen vragen hun voertuigen voor inspectie terug te brengen naar de dealer. Het exclusieve automerk opende een onderzoek om de oorzaak te achterhalen na ontvangst van de melding, waaruit bleek dat de leverancier van het onderdeel verantwoordelijk was voor het defect.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lamborghini (@lamborghini)

Ontstaan van de nieuwe Countach

In de zomer van vorig jaar werd de Countach LPI 800-4, verwijzend naar de originele ‘codenaam’ van de auto, aangekondigd om het 50 jarig jubileum van het model te vieren. De kleurstelling van de nieuwe Lamborghini Countach is precies hoe Ferruccio Lamborghini zijn Countach járen geleden had samengesteld, met witte lak en een zwart-rood interieur.

Countach

Lamborghini Countach LPI 800-4 is nauw verwant aan de Lamborghini Sián en wordt aangedreven door een elektronisch ondersteunde 6,5-liter V12-motor. Het vermogen bedraagt 803 pk en qua accelereren heeft de limited edition 2,8 tellen nodig om de 100 km/u te bereiken. De topsnelheid is 355 km/u. Met dit soort prestaties, is het geen overbodig luxe dat de gefixeerde glazen panelen niet zomaar kunnen losvliegen – met alle gevolgen van dien.