Onlangs besloot Rico Verhoeven een samenwerking aan te gaan met Urban Automotive. Met Verhoeven’s bereik en marketing wisten ze een Mercedes G-klasse binnen één dag te verpatsen. En dat moet beloond worden, vinden ze bij Urban. Vanochtend deelde de kickboxer een video waarin hij het doek trekt van zijn gloednieuwe Urban RSQ8.

Urban Automotive trakteert Rico Verhoeven op Urban RSQ8

Een geschenk waar de meesten alleen van kunnen dromen. De nieuwe Urban RSQ8 van Rico Verhoeven is een monster van een wagen met volledige Urban Aero Kit en dankzij de lakkleur (Porsche Oak Green), zal hij nogal wat hoofden laten draaien.

Nadat de autotuner zich eerder al had vergrpene aan de RS4 als de RS6, gingen ze met het stylingpakket van de RSQ8 all out. Denk aan  agressievere contouren, een nieuwe spoilerconstructie, koolstofvezel voorskirt, zijdrempels en achterbumper, en gele remklauwen.

Volgens het bedrijf is ieder onderdeel met de hand gemaakt en uitgevoerd volgens de “hoogste normen”. Deze kit kost naar verluidt € 14.625, bovenop de adviesprijs van de RSQ8 zelf van rond de € 215.000. Onder de motorkap rust een 4,0-liter V8-motor die garant staat voor 600 pk en 800 Nm koppel. Daarmee kan de SUV van Audi binnen 3,8 seconden naar de 100 kilometer per uur accelereren en de topsnelheid ligt op maximaal 305 km/h.

Wagenpark van Verhoeven maakt indruk

Verhoeven zal iedere ochtend nogal wat keuzestress hebben, want zijn autocollectie begint aardig vorm te krijgen. Eerder dit jaar ging hij langs bij Louwman Exclusive te komen om compleet verast te worden een gloednieuwe McLaren 720s Spider. Daarnaast bezit hij een BMW X7 (uit een sponsordeal) en twee motoren (een GSX- R1000R en een Ducati Diavel 1260 S).

Audi RSQ8

Andere beroemden gingen Rico al voor wat betreft het rijden van een RSQ8. Zo rijdt StukTV-oprichter Giel de Winter in een RSQ8 met ABT-pakket en trakteerde Royalistiq zichzelf op een 1/125 Audi ABT RSQ8-R’s, die hij inmiddels heeft weggedaan voor een McLaren 720S Spider.