Wederom spectaculaire beelden langs de kade van een aantal plekken in Nederland. Voor de zoveelste keer heeft Feadship één van hun indrukwekkende vaartuigen moeten verplaatsen en vanwege de ligging van de werf moeten ze hun megalomane schepen door een aantal nauwe passages loodsen.

Feadship’s project 712 voor het eerst uit de loods getrokken

Scheepswerfen doen er alles aan om discreet te blijven, maar een schip van 83 meter ongezien langs allerlei drukke stadscentra vervoeren, is onmogelijk. Daar is Feadship’s project 712 geen uitzondering op. Deze heeft voor het eerst het licht gezien, maar het zal nog wel een duren voordat de oplevering plaatsvind. voor het eerst gespot is, maar nog lang niet klaar voor de feestelijke officiële tewaterlating.

Het nieuwe superjacht van Feadship verliet de scheepswerf Slob in Papendrecht met plaats van bestemming de scheepswerf van Koninklijke De Vries in Aalsmeer. Dat zal het jacht verder afgebouwd worden, waaronder de binnenruimtes, meldt SuperYacht Times. Tijdens het transport kwam het jacht langs Gouda, waar het een nacht overbleef, en Rotterdam om vervolgens de reis voort te zetten naar Aalsmeer.

Het zal nog een aantal reizen afleggen voordat er een champagnefles tegen de boeg aan geslingerd mag worden, want  naar verwachting de oplevering ergens in 2024 plaatsvinden.

Feadship is momenteel bezig met de bouw van 13 jachten

Dit is uiteraard niet het enige jacht waar de wereldberoemde scheepswerf uit het Friese Makkum mee bezig is. De orderboeken zit tot de nok vol en in 2022 werden er drie jachten, respectievelijk 55, 42 en 71 meter in lengte, aan de vloot toegevoegd, terwijl er momenteel 13 in aanbouw zijn, waaronder Project 821. Tijdens de oplevering zal dat laatstgenoemde vaartuig bekend staan als het grootste jacht van Feadship.