Al jarenlang is Daley Blind vaste prik in het Nederlands Elftal. Ook bij zijn voormalig werkgever Ajax stond hij meestal in de basis, maar op zijn 32e blijkt het tijd te zijn voor een nieuw buitenlands avontuur, nadat hij eerder ook al een aantal seizoenen voor Manchester United speelde. Blind heeft met vier Eredivisie-titels op zak transfervrij de overstap naar Bayern München, waar hij samen zal spelen met Nederlanders als Matthijs de Ligt en Ryan Gravenberch.

Miljoenenvilla in Badhoevedorp van Daley Blind

Toen het WK in Qatar erop zat, verloor hij zijn basisplaats aan Owen Wijndal. Een transfer zat er dus aan te komen. Royal Antwerp FC, Real Sociedad en Bayern München toonde interesse, maar uiteindelijk trok ‘Der Rekordmeister’ aan het kortste eind. Voor het geld hoeft Blind het niet te doen, want de linksvoetige profvoetballer is allang binnen.

Of hij veel speelminuten zal krijgen moet nog maar blijken. De Duitse club heeft de Nederlander namelijk gehaald om als back-up te dienen achter Alphonso Davies nadat Lucas Hernández tijdens het WK in Qatar een zware blessure opliep en de komende maanden niet kan voetballen.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FC Bayern (@fcbayern)

Ondanks dat hij de in de nabij toekomst de meeste dagen zal slijten in Duitsland, heeft Blind onlangs een woning in Nederland gekocht. Net buiten Amsterdam. In Badhoevedorp om precies te zijn. Bekende Buren meldt dat het gaat om een villa van 508 vierkante meter waar hij zo’n € 1.950.000 voor heeft neergeteld.

Zinn vastgoedportfolio begint hiermee aardig vorm te krijgen, want volgens Quote bezit Blind 8 panden, terwijl een aantal andere bronnen over vijf panden spreken, waaronder een luxe penthouse in Amsterdam-Zuid. Daarmee behoort Blind tot de top van de vastgoedbezitters binnen de Oranje selectie. Alleen Liverpool-speler Cody Gakpo (23) en Vincent Janssen hebben er meer: respectievelijk 12 en 10 panden. Steven Bergwijn heeft er evenveel als Blind.