De Urus, Lamborghini’s eerste SUV, is een ongelofelijk succes gebleken. Wachttijd voor klanten van Lamborghini zijn verdriedubbeld en dat is voornamelijk omdat de Urus niet aan te slepen is. Mansory wil daarvan meeprofiteren en presenteren wellicht de meest extravagante versie van dit luxueuze automodel.

Lamborghini Urus herzien door Mansory

De Urus, waarvan er inmiddels meer dan 20.000 zijn gemaakt, is verantwoordelijk voor 61% van de omzet van het bedrijf en om voort te bouwen op het succes, werd een aantal maanden terug de Performante-versie van de Urus aangekondigd. Het team van Mansory heeft echter alleen hun handen kunnen krijgen aan het standaardmodel, maar dat maakt het niet minder spectaculair.

We zijn heel wat gewend van de tuner op het gebied van kleuren en materialen, maar hier valt zelfs onze mond van open. Vol trots kondigde ze op alle social media-kanalen de Mansory Venatus Coupe EVO C aan, vooralsnog de meest extreme project van de tuner met de Urus als basis, aangezien ze zich al meerdere malen hebben vergrepen aan dit model. En dit zal vast en zeker niet de laatste keer zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MANSORY (@mansory)

Enfin, dit is de grote broer van de Mansory Venatus, maar er is één groot verschil. Nou ja, eigenlijk twee. Namelijk de deuren. Mansory verwijderde twee deuren, waardoor er slechts twee overblijven.

“We zijn erg trots op de kwaliteit en het perfecte vakmanschap van onze modificaties in vele opzichten. De “Venatus Coupé EVO C” stelt niet alleen nieuwe maatstaven op het gebied van design, maar met de transformatie van een standaard 4-deurs voertuig in een 2-deurs coupé kunnen we opnieuw op indrukwekkende wijze onze hoge competentie op het gebied van carrosseriebouw”, zegt Kourosh Mansory, CEO en oprichter van Mansory. “De “Venatus Coupé EVO C” wordt gevolgd door een andere, niet minder spectaculaire ombouw in deze stijl”, vervolgt Kourosh Mansory.

De 4,0-liter V8 heeft een vermogenstoename tot 900 pk en 1.100 Nm meegemaakt en er is een aangepast uitlaatsysteem aan toegevoegd. Daarmee kan de bestuurder in 2,9 seconden richting de 100 kilometer per uur accelereren. De topsnelheid komt neer op 323 km/u.

Gelimiteerd tot slecht 8 exemplaren

Mansory houdt het project exclusief en limiteert de oplage tot slechts 8 stuks, waarvan ieder exemplaar helemaal naar wens van de klant wordt gebouwd als onderdeel van de ‘One of One’-filosofie. Zie hier wat er allemaal mogelijk is.