Wat hebben we hier? Is dit het vervoersmiddel van Michelangelo uit Teenage Mutant Ninja Turtles? Ze delen in ieder geval hetzelfde kleurenschema: donkergroen met bronzen goudachtige accentuerende tinten. Echter is deze Audi e-tron wel degelijk echt en de SUV staat zelfs te koop op de Nederlandse verkoopwebsite Marktplaats.

 One of a kind

Wie een doodgewone Audi verwacht, zal uit zijn stoel vallen van verbazing. Deze E-tron uit bouwjaar 2019 is verre van gewoon. Volgens de verkoper, autodealer Koppejan Automotive Nijkerk B.V., zijn de kleuren geïnspireerd op de Lamborghini Sián, de sportwagen die tijdens de lancering de aangekondigd werd als de krachtigste én snelste Lamborghini ooit.

Ondanks de opvallende kleur zijn er weinig veranderingen aangebracht ten opzichte van het standaardmodel van de E-tron 55 . Er zit alleen een nieuwe splitter op. Hoewel het exterieur de aandacht naar zich toe trekt, is het interieur simplistisch zwart gehouden. Prima, maar niet om over naar huis te schrijven.

Audi E-tron op Marktplaats aangeboden

Net zoals elke andere E-tron 55 is de wagen volledig elektrisch en bedraagt de actieradius ongeveer 400 kilometer, afhankelijk van de omstandigheden uiteraard. De vijfdeurs (408 pk) heeft een topsnelheid van 200 kilometer per uur en accelereert vanuit stilstaand in 6.60 tellen naar de 100 kilometer per uur. Deze cijfers komen niet een in de buurt van de specificaties van de Sián, dus de gelijkenissen zijn toch echt beperkt tot enkel en alleen de kleur.

Het is daarnaast een tweedehandsje en op de teller staat 23.000 kilometer. Het beestachtige rijtuig met een gecertificeerde aandrijflijn is op dit moment beschikbaar op Marktplaats voor € 74.950, inclusief btw, maar exclusief de velgen. Als u deze erbij wilt kopen, dan bent u €90.960 kwijt. Dat is aardig wat meer dan oorspronkelijk nieuwprijs: € 69.950, zo blijft uit een eenvoudige kentekencheck, terwijl het ook wordt aangegeven onderaan de Marktplaats-advertentie.