Hoewel de X6 van BMW op ieder vlak een complete auto lijkt, heeft Larte Design een tuningkit ontwikkeld voor de BMW X6 M Competition in een poging om het SUV-vlaggenschip van BMW nóg “brutaler, agressiever en sportiever te maken”.

LARTE Performance X6 M Competition

Larte Design meent dat sommige eigenaren van de X6 M Competition vinden dat hun voertuig de agressiviteit en brutaliteit mist die zouden overeenkomen met zijn humeur. Daarom hebben ze de het LARTE Performance-pakket in de wereld geholpen. Maar tegelijkertijd ook om te kunnen competeren met één van de leiders in het SUV-segment: de Lamborghini Urus, de geldkoe van het Italiaanse automerk.

De topversie van de beroemde SUV is uitgerust met een V8-motor die 625 pk levert, evenals Nm koppel van 750. Daarmee accelereert de hevig aangepaste X6 binnen 3,8 seconden om vervolgens uit te razen bij een topsnelheid van 290 km/h. Niet alleen op het asfalt, want dankzij meer bodemvrijheid heeft de brute SUV extra terreincapaciteit.

Het LARTE Performance-pakket omvat de volgende aanpassingen en toevoegingen.

  • De volledig carbon grille en volledige motorkap geven de voorkant van de auto een indrukwekkende dimensie.
  • Voorbumpersplitter maakt de auto sportief laag, maar alleen optisch. De bodemvrijheid van de X6 M Competition is niet verlaagd en de offroad-capaciteiten blijven uitstekend.
  • De brute diffusor, aangevuld met kenmerkende LARTE Design-remlichten en uitlaatpijpen met agressieve insnijdingen, belooft een opwindend sportief rijgedrag vol adrenaline.
  • De ingewikkeld ontworpen spoiler benadrukt nog eens de dynamische dakhelling van de X6 M Competition.
  • Koolstofvezel spatbordverbreders, spiegels en zijdrempels verbinden de voor- en achterkant tot één ondeelbaar concept van stijl en kracht.

In totaal negen aanpassingen die volgens die volgens de tuner binnen 10 dagen kunnen worden toevoegt en afgeleverd bij de klant. Alle onderdelen zijn op voorraad en bevatten 2 jaar garantie. De prijs is op aanvraag en komt bovenop de kosten van de X6 M Competition: ongeveer € 142.000. Voor meer informatie verwijzen we u door naar de website van Larte Design.