Bent u een échte Pokémon-kenner en wilt u deze kennis toepassen in uw werk? Dat is nu officieel mogelijk bij Catawiki! Daar zijn ze op dit moment op zoek naar een expert op het gebied van deze van origine Japanse franchise om verzamelobjecten te kunnen veilen.

Gotta catch ‘em all!

De meeste mensen zijn wel bekend met deze franchise die van origine uit Japan komt: Pokémon. Van een tv-show tot videogames en zelfs ook verzamelkaarten en knuffels. Pokémon is enorm groot onder diverse generaties. De tv-show kwam immers al in 1997 uit, waardoor velen ermee groot geworden zijn. Bovendien zijn de videospellen ook zeer geliefd onder de Pokémon-fans!

Tegenwoordig zijn er een hoop kenners van deze ‘anime’ die veel weten over de wereld van de bijzondere wezens. Miljoenen mensen sparen de verzamelkaarten en weten precies welke wel én welke geen mooie prijs opleveren. De kaarten kunnen immers enorm veel geld waard zijn, vooral als ze goed worden bewaard. Zo is er vorig jaar een kaart voor $ 900.000 verkocht op een veiling, dat is omgerekend zo’n € 852.000!

Daarnaast zijn ook knuffels, oude videogames en andere merchandise veel geld waard als ze nog in goede staat zijn. Dat maakt het verzamelen natuurlijk extra interessant.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Catawiki (@catawiki)

Pokémon als droombaan

Heeft u nou meer kennis dan Ash Ketchum zelf op het gebied van Pokémon en wilt u hier graag uw werk van maken? Catawiki maakt dat nu mogelijk. Zij zijn op zoek naar een Pokémon-expert die veel ervaring heeft met producten zoals de ’trading cards’ en hier goed mee overweg kan.

Met dit baantje zult u verantwoordelijk zijn voor het samenstellen van veilingen, maar ook het beoordelen en selecteren van de meest bijzondere kaarten die op Catawiki worden aangeboden. Verder zult u contact moeten onderhouden met verschillende belangrijke verzamelaars over de hele wereld, toonaangevende beurzen bijwonen en uw netwerk binnen de ‘fancommunity’ benutten en onderhouden om de Pokémon-veilingen op het platform uit te breiden. Kortom: u zult volledig worden ondergedompeld in de wereld van Pikachu, Charmander en de andere 896 verschillende soorten Pokémon!

De baan wordt internationaal aangeboden, wat betekent dat u met andere Pokémon-fans van over de hele wereld kunt samenwerken. U kunt verder zelf bepalen hoeveel u thuis wilt werken of op het kantoor dat in Amsterdam gevestigd is.

Heeft u interesse in deze prachtige baan? U kunt solliciteren op de website van Catawiki. Bent u nou geen Pokémon fan, maar heeft u kennis van andere verzamelingen? Catawiki is breed georiënteerd en is ook op zoek naar mensen met kennis op het gebied van sneakers en streetwear, Dinky Toys, comics en euromunten.