Er zijn talloze adembenemende jachten, maar het nieuwe ontwerp van Jozeph Forakis overtreft alles. Met een lengte van 88 meter wordt Pegasus misschien wel ’s werelds eerste 3D-geprinte superjacht. Het concept is zowel qua ontwerp als qua impact op het milieu ‘onzichtbaar’. Maar hoe ziet zo’n onzichtbaar jacht er dan daadwerkelijk uit?

Toen Forakis aan het genieten was tijdens zijn vakantie op het fraaie eiland Koufonissi, gelegen in Griekenland, raakte hij plotsklaps geïnspireerd voor een ontwerp van een superjacht. Hij keek vanaf het strand naar de zee en zag het ineens voor zich: een jacht dat zo dicht mogelijk bij de zee en natuur staat.

De superjacht Pesgasus 

Om het gaasframe van de boot te creëren wordt een gerobotiseerde 3D-printmachine ingezet. De Pegasus zal geheel uit spiegelglas bestaan en door de weerspiegeling van de lucht en zee zal het schip dus nauwelijks te zien zijn. Tof, maar wellicht niet helemaal veilig, aangezien er wel vaker dingen misgaan op zee.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door jozeph forakis (@jozephforakis)

Enfin is iedereen natuurlijk benieuwd naar de luxe voorzieningen en het interieur van de Pegasus. Het jacht bestaat uit vier niveaus die allen zijn verbonden aan een sculpturale trap. Het middelpunt wordt de “Tree of life” genoemd en bestaat uit meerdere niveaus die zich verticaal uitstrekken over alle vier dekken.

De wortels van de boom zijn omringd door een reflecterend zwembad en bevat daarnaast een zen-tuin voor een uitermate relaxte yogasessie. Op de bovenste verdieping van het jacht zal de master suite komen met een enorm privéterras. In de ochtend kunt u dus vanuit uw bed rustig genieten van een kopje koffie met een mijlenver uitzicht over de oceaan. Wie wil dat nou niet?

Luxevoorzieningen 

Het jacht heeft daarnaast genoeg luxe loungeplekken, zowel binnen als op het dek, om een heerlijk glaasje champagne te nuttigen met uw amices. De poolclub, aan de voorkant van de boot, beschikt over een zwembad in aquarium stijl en uitgestrekte horizontale ramen die kunnen veranderen in open balkons. Wie tot rust wil komen verwijzen we door naar de achterkant van het jacht, want daar bevindt zich een open strandclub voorzien van een extra grote jacuzzi.

Een van de eisen van het ontwerp was dat de Pegasus emissievrij moest zijn. Aan de hand van de  aanwezige waterstof zonnepanelen zal schone en groene energie worden opgewekt en wordt vervolgens gebruikt om de motoren en alle andere voorzieningen die aan boord aanwezig zijn draaiende te houden. Kortom, kunt u met dit superjacht oneindige tochten maken. Van de schitterende jachthaven van Capri tot aan de bruisende jachthaven van Miami Beach, met de Pegasus komt u overal.

Wat het extravagante jacht zal gaan kosten is nog niet duidelijk, maar er zal zeker een flink prijskaartje aan hangen. Voordat het jacht daadwerkelijk klaar is duurt nog wel even, genoeg tijd dus om een juiste koper te vinden die bereidt is een aanzienlijke prijs te betalen.