We hebben weer een enorm speciale video voor u klaar staan. We rijden voor de gloednieuwe Pure Luxe-video namelijk rond in een Lamborghini Aventador S. Oké, dat bent u ondertussen wel van ons gewend, dus wat is er zo speciaal aan? Wel, dit exemplaar stond ooit op de naam van niemand minder dan tweevoudig F1-wereldkampioen en Heineken-ambassadeur Max Verstappen.

De ex van F1-held Max Verstappen

De auto heeft inmiddels al een nieuwe eigenaar, een 26-jarige die casino’s in Zuid-Amerika exploiteert, maar toch willen we maar al te graag even achter het stuur kruipen van dit model, zoals de Nederlandse, nationale held dat ooit ook deed. Om dat mogelijk te maken gingen we langs bij onze amices van Das Import in Zaandam, specialist op het gebied van auto’s importeren uit Duitsland.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Floris Wyers (@floriswyers)

Nu we er toch zijn wandelen samen met de oprichter langs de totale collectie, onder meer bestaande uit Ferrari’s, Porsches, BMW’s, Mercedessen, Audi’s en dus ook Lamborghini’s. Uiteindelijk komen we dus uit bij de voormalige vierwieler van Verstappen en mogen we er zelfs een proefrit mee doen.

Prestaties van de Italiaanse sportwagen

De Aventador S is ontworpen met de aerodynamica in gedachten en heeft een agressieve look die doet denken aan een woeste stier. Met zijn V12-motor produceert deze bolide een indrukwekkende 771 pk, waardoor hij in slechts 2,9 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren en een topsnelheid van 350 km/u kan bereiken. Het is dan ook geen wonder dat deze sensationele sportwagen van Italiaanse makelij ooit toebehoorde Verstappen.