Rolls-Royce associëren we doorgaans met klasse, degelijkheid en welgemanierde weggebruikers, maar ook rappers hebben hun weg gevonden naar het Britse automerk. Zo besloot de ooit tot twee jaar gevangenisstraf veroordeelde rapper 6ix9ine zichzelf te trakteren op een RR Phantom. Nu circuleert er een video op het internet waarop te zien is dat de auto gecrasht is.

Het felrode voertuig is net zo gewaagd en extravagant als de artiest zelf

Daniel Hernandez, beter bekend als de rapper Tekashi 6ix9ine, is iemand die niet zomaar ongezien de straat over kan. Niet per se alleen vanwege zijn bekendheid, maar ook omdat hij van top tot teen onder de tatoeages zit, iedere week een nieuwe, kleurrijke haardracht uitkiest, diverse criminele feiten heeft gepleegd en zichzelf gedraagt als een ontevreden puber met een kort lontje.

Stuk voor stuk karaktereigenschappen en keuzes die haaks staan op de filosofie van Rolls-Royce. Toch mag de Amerikaanse rapper gewoon een van hun modellen aanschaffen, iets wat Ferrari niet zou hebben toegelaten, maar daar komt misschien een eind aan. Door zijn eigen acties welteverstaan.

Video van de crash opgedoken op Instagram

Wat betreft de schade is er nog weinig bekend. Op de video is waar te nemen dat de Britse bolide nogal een klapper heeft gemaakt en de laklaag is op meerdere plekken beschadigd. Ongetwijfeld leverde de klap flashbacks op naar afgelopen jaar, toen hij samen met de moeder van zijn kind en zijn dochtertje betrokken raakte bij een auto-ongeluk in een Uber.

Een standaardmodel van de Phantom kost al gauw boven een half miljoen, maar die van 6ix9ine is vast en zeker nóg prijziger geweest, aangezien hij ‘m heeft laten wrappen. Maar de Rolls-Royce van 6ix9ine is niet alleen uiterlijk vertoon. Het voertuig beschikt over een krachtige V12-motor die een vermogen van meer dan 600 pk levert en een koppel van 900 Nm, waardoor het voertuig indrukwekkende prestaties levert op de weg.

Maar ja, bij Rolls-Royce draait het niet zozeer om de prestaties, maar om comfort en allure. Zo is het interieur voorzien van een premium audiosysteem, zeer comfortabele stoelen, de Spirit of Ecstasy en uiteraard de kenmerkende sterrenhemel op het plafond.

Wagenpark van 6ix9ine

De Amerikaan zal het de komende tijd even moet volhouden zonder zijn luxe Phantom, maar volgens 21motoring heeft hij nog genoeg andere vervoersmiddelen klaarstaan, zoals een Ferrari 488, een Bentley Continental, een Lamborghini Aventador, een McLaren 720S, een McLaren 570S 9 7, een Mercedes-Benz G550 én een Rolls Royce Wraith.