Ja, u hoort het goed. Tesla-medewerkers hebben binnenkort waarschijnlijk de kans om in een stad te wonen die speciaal voor hen is opgebouwd, als het aan Elon Musk ligt tenminste. Of ze het ermee eens zijn, is een andere kwestie.

Snailbrook: een stad 55 kilometer buiten Austin

Uiteraard zijn we allemaal bekend met Elon Musk, de CEO van Tesla, SpaceX, Neurolink en Twitter. De techfan is al vaker in het controversiële licht geweest vanwege zijn wanbetalingen als Twitter-eigenaar, maar ook voor vele andere uitspraken die deze man heeft gedaan. Echter is dit nieuwe plan van Musk toch weer een toevoeging aan het lijstje van zijn bijzondere ideeën: het bouwen van een heuse Tesla-stad.

De constructie zal zich in Texas vestigen, zo’n 55 kilometer buiten de hoofdstad. Het is niet zo vreemd dat dit in Texas gaat gebeuren, gezien de hoofdkantoren van veel van zijn bedrijven zich in de zuidelijke staat bevinden. Het plan is ook niet ‘maar een droom’ van Musk: naar verluidt is de constructie al in aanbouw. De ‘stad’ gaat Snailbrook heten, vernoemd naar de mascotte van The Boring Company. Hij beschrijft het zelf als een ‘Texas-utopie’ waar zijn arbeiders in nieuwere huizen kunnen wonen voor goedkopere huren, allemaal onder zijn controle.

Daarnaast heeft een bedrijf geassocieerd met Musk, Gapped Bass, papierwerk aangeleverd voor het bouwen van nog eens 110 woningen. Uiteindelijk zullen deze huizen worden verhuurd aan werknemers van bedrijven van Musk, waaronder The Boring Company, voor zo’n $ 800 per maand (€ 755), wat concurreert met de huizenmarkt in Texas op dit moment.

Hoe groot het stuk land waar de woning op gebouwd worden is, is niet helemaal duidelijk. Vanwege een geheimhoudingsplicht kunnen bouwbedrijven niet heel open zijn over hoe de plannen van Musk er nu precies uitzien. Of Snailbrook ook zo populair gaat zijn onder de Tesla-medewerkers moet nog maar blijken, maar als het aan Elon Musk ligt, wordt het een complete gemeenschap.