Er zijn dan ook genoeg mensen op deze planeet die een godsvermogen uitgeven aan een auto, om er vervolgens nauwelijks in te rijden. U vindt dit wellicht onwijs zonde, want waarom zou je schoenen kopen om er niet op te lopen, maar het blijkt toch een slimme investering te zijn als u het bekijkt vanuit een financieel oogpunt. “Het ultieme tijdcapsule-voorbeeld van Ferrari’s laatste atmosferische V12-supercar.”

Een gloednieuwe Enzo uit 2003

RM Sotheby’s veilt zo’n beetje alles waar waarde op heerst, waaronder dus klassieke auto’s. Voor hen zijn klassieke exclusieve auto’s dagelijkse koek. Zelfs auto’s met dezelfde allure als de Enzo. Hoewel ze ondanks de exclusiviteit van dit model al vaker een Enzo hebben geveild, zoals de enige witte, is deze misschien het meest speciaal; de auto is namelijk al 20 jaar oud, maar er is amper mee gereden. Slechts 227 kilometer om precies te zijn.

De Italiaanse auto lijkt zo uit de fabriek te zijn gerold, aangezien meerdere onderdelen van de auto nog in de verpakking zitten, zoals het onderhoudsboekje en de bijbehorende kofferset.

De Ferrari Enzo is niet zomaar een traditionele auto. Nee, er zijn er in totaal slechts 400 van opgeleverd. Deze desbetreffende Ferrari Enzo werd in 2003 nieuw geleverd aan de Japanse eigenaar.

Enige Ferrari Enzo met Cuoio-leer in het interieur

De 400 Enzo’s werden opgeleverd in verschillende kleuren, maar er werden uitsluitend negen auto’s opgeleverd in de kleur Argento Nürburgring. Dat de auto exclusief is kunnen we wel stellen. Als kers op de taart is het interieur van de Ferrari van de Japanse eigenaar de enige in de wereld die is bekleed met Cuoio-leer.

Kortgeleden leverde een minder unieke Enzo met de kilometerteller op 17.454 km voor maar liefst € 4.000.000, dus we kunnen haast met zekerheid zeggen dat dit exemplaar aanzienlijk meer zal opleveren.

Veilingexperts besparen ons dan ook een schatting en daarbij wordt de auto geveild geveild op een Sotheby’s Sealed-veiling. Dit houdt in dat het eindresultaat niet bekend wordt gemaakt en daarnaast krijgen bieders elkaars biedingen niet te zien. Vanaf 15 tot en met 17 maart kunt u deelnemen aan de biedoorlog.