De familie Van Eerd heeft van Jumbo een gigantisch succes gemaakt. Hoewel de voormalige topman Frits van Eerd enorm veel heeft betekend voor de supermarkt, heeft hij na alle ophef besloten op te stappen. Na een inval bij zijn villa in Heeswijk-Dinther, waar tonnen aan cashgeld werd gevonden, vanwege een witwasonderzoek had hij al tijdelijk zijn werkzaamheden als CEO neergelegd, maar nu blijkt dat er definitief een eind aan is gekomen.

Ton van Veen neemt het stokje over van Frits van Eerd

Jumbo stelt in een verklaring dat hij wordt opgevolgd door Ton van Veen, die al 20 jaar werkzaam is bij de supermarktketen. Voor het vertrek van Van Eerder fungeerde hij al als de financiële topman. Jumbo-grondlegger Karel van Eerd, de vader van Frits, nam Van Veen ooit zelf aan, dus deze keuze komt niet zomaar uit de lucht vallen.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frits van Eerd (@frits.van.eerd)

Sinds september van vorig jaar is Van Eerd een verdachte in een grootschalige fraudezaak, waar het onder meer gaat over sponsorcontracten in de motorsport, waarmee de supermarkt inmiddels is gestopt. Het onderzoek van het OM loopt nog.

De familie Van Eerder blijft echter de touwtjes in handen houden, want Frits blijft samen met zijn zussen Colette en Monique eigenaar van de multinational.

Onder Frits van Eerd werden interessante en lucratieve samenwerkingen aangegaan. Zo is Jumbo de hoofdsponsor van de schaats- en wielerploeg Jumo Visma en vanwege zijn liefde voor de Formule 1 wist hij Max Verstappen al vroeg in zijn carrière te overtuigen om met hem samen te werken, waardoor de tweevoudig wereldkampioen en Heineken-ambassadeur meermaals in reclamespotjes heeft gespeeld.

Marktaandeel van Jumbo

Momenteel heeft Albert Heijn een marktaandeel van 35,9%, waarmee het bedrijf met gemak de grootste is in de supermarktsector, maar Jumbo doet het ook lang niet onaardig met een aandeel van 22% (op basis van 2022). De winkel heeft op het moment van schrijven maar liefst 712 vestigingen verspreid over Nederland en België.