Afgelopen zondag vond het langverwachte gevecht tussen Tommy Fury en Jake Paul plaats. Door een split decision van de jury wist Tommy Fury uiteindelijk te winnen. Toch heeft Jake Paul blijkbaar aanzienlijk meer geld ontvangen dan de winnaar en dat steekt hij niet onder stoelen of banken.

Jake Paul claimt $ 30 miljoen te krijgen voor gevecht

Eerder spraken we al over Drake, die voor $ 400.000 aan bitcoin had gewed dat Jake zou winnen. Echter heeft de 26-jarige YouTuber toch verloren van Tommy Fury. Na acht rondes moest de jury besluiten wie de winnaar was, waarna de hand van Fury de lucht in werd geslingerd door de scheidsrechter.

Toch zal Jake Paul niet wakker van zijn verlies, ongeacht de tijd en moeite die hij in zijn trainingssessies heeft gestopt in aanloop naar het gevecht. De Amerikaan postte namelijk een story op zijn Instagram waarin hij schreef: “Wanneer je verloren hebt maar $ 30 miljoen hebt verdiend’. Hij deed alsof hij huilde, maar al gauw gingen de mondhoeken omhoog en stak hij geniepig zijn duim omhoog.

Jake Paul Story

Fury zal naar verwachting ongeveer een derde van Paul’s bedrag verdienen, omdat hij de underdog was die het gevecht aanging. De twee mannen kunnen echter weer een mooi bedrag verdienen als ze een rematch aangaan. Paul heeft de optie in zijn contract om zijn recht op een tweede gevecht uit te oefenen en zei dat hij dat zou doen na de laatste bel.

Jake Paul wil een rematch, fans niet

“We kunnen het terugdraaien”, aldus Paul na afloop van de partij. “Ik denk dat we die herkansing verdienen. Alle respect voor Tommy, hij heeft gewonnen. Beoordeel me niet op mijn overwinningen, beoordeel me op mijn verliezen.”

Fans op Instagram zijn het niet eens met het idee van een rematch. Meerdere mensen plaatsen ‘commands’ onder Jake Paul zijn laatste post, waarin hij spreekt over de rematch. Ze zeggen dingen als ‘NIEMAND wil een rematch’ en ‘Hij heeft eerlijk gewonnen. Geen rematch’. Toch komen beide partijen vastberaden over en zal er hoogstwaarschijnlijk alsnog een rematch plaatsvinden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jake Paul (@jakepaul)