Rick van Stippent heeft zichzelf opgewerkt tot een meester in zijn vakgebied, door zijn onovertroffen vaardigheden in de kunst van het autopoetsen. Het maakte hem zelfs miljonair en iemand met een autoverzameling waar uw mond van openvalt. Echter is hij niet van plan om zijn collectie nog verder uit te breiden. Sterker nog; hij doet er een aantal van de hand. “Het is een zakelijke keuze waar ik heel lang over na heb moeten denken.”

Privé-collectie van Rick van Stippent gaat de deur uit

Het fabrieksnieuw maken van auto’s heeft Van Stippent geen windeieren gelegd en hem in de gelegenheid gesteld om diverse auto’s aan te schaffen. Helaas is zijn Lamborghini Aventador aan het eind van zijn latijn gekomen, een incident dat breed werd uitgemeten in de media, maar gelukkig voor hem was dat zeker niet zijn enige vervoermiddel.

Het verkoopt ze naar eigen zeggen niet omdat hij tegen de rand van de financiële afgrond staat. Maar omdat hij onlangs een enorm nieuw bedrijfspand heeft gekocht, waar Pure Luxe een rondleiding door kreeg, moet er wat “roulatie door de tent komen”. En zo gezegd, zo gedaan.

De drie duurste auto’s

Niet één, niet vijf, niet tien. Nee, de eigenaar van Stipt Polish Point en vriend van de show biedt maar liefst 43 auto’s aan, waarvan er 7 duurder zijn dan € 100.000. We gaan ze uiteraard niet allemaal van A tot Z toelichten, maar we besloten de duurste drie even onder de loep te nemen.

3. Mercedes-Benz S 65 AMG AMG S 65

Te beginnen met een chique Mercedes. Het betreft volgens de advertentie een “collectors item” met “slechts” 67.500 kilometer op de teller. Dit model is standaard luxer uitgericht dan z’n grotere broer, de welbekende G 63 AMG, en de laatste generatie niet Maybach S-klasse met een V12-motor. Dit specifieke exemplaar is uitgevoerd met een metallic lak, een lederen interieur én een vraagprijs van € 199.950,

Foto: Autoscout24

2. Lamborghini Gallardo

Maar nu gaan we pas tempo maken. Met een Lamborghini Gallardo om precies te zijn. Dit exemplaar is origineel in Nederland geleverd en uitgerust met een tal van specifieke details, zoals de kenmerkende achterspoiler en prachtige kuipstoelen. De V12-benzinemotor met 570 PK zorgt voor een acceleratietijd van 0 naar 100 km/h in 3,8 seconden. De zeldzame kleur Rosso Mars maakt dit exemplaar compleet. Maar wat kost een complete Gallardo Performante? Wel, € 224.950.

Rick van Stippent

Foto: Autoscout24

1. Lamborghini Huracán EVO Spyder

Maar de eer van de duurste van het stel, gaat naar de Spyder-versie van de Lamborghini Huracán. Deze knaloranje sportwagen van Italiaanse vakmanschap kost € 379.950.  Met een een krachtige V10-motor die maar liefst 630 pk produceert en een topsnelheid van 324 km/h staat deze ook op de performance ladder op eenzame hoogte. “Uitgevoerd in mat oranje is dit exemplaar een échte eyecatcher en een welkome aanvulling op het overwegend saai gekleurde wegennet”, lezen we.

Rick van Stippent

Foto: Autoscout24

Benieuwd naar alle te koop staande voertuigen? Klik dan op deze link. Of bekijk de onderstaande video.