Linda de Mol werd geboren in een machtige media-familie en groeide persoonlijk uit tot één van de meest succesvolle televisiepersoonlijkheden in Nederland. Hoewel haar carrière even stil heeft gelegen, pakt ze voorzichtig de draad weer op. Voor het geld hoeft ze het echter niet te doen.

Linda de Mol pakt haar werkzaamheden weer langzaam op

Linda de Mol begon haar carrière als actrice en speelde in verschillende Nederlandse televisieseries en films, waaronder de de door haar bedachte populaire serie Gooische Vrouwen. Daarnaast presenteerde ze verschillende programma’s voor de Nederlandse televisie, waaronder de spelshow Miljoenenjacht, het datingprogramma Take Me Out, de talkshow Linda’s Zomerweek en Ik hou van Holland (in 2005 won die show de Gouden Televizier-Ring).

Dit najaar gaat ze weer starten als presentatrice van het laatstgenoemde SBS 6-programma. Dat maakt Talpa bekend. Een exacte datum is nog niet vastgesteld, maar De Mol staat in ieder geval te popelen. “Wat heb ik het gemist!’’, zegt ze.

Tijdschrift ‘Linda’

Verder heeft ze ook haar eigen tijdschrift genaamd ‘Linda’. In 2019 werden de rechter daarvan verkocht aan Talpa Network, waardoor het in handen kwam van haar broer John. Wat hij ervoor betaalde? Een schamele € 40 miljoen.

Uiteraard kunnen we dit verhaal niet maken zonder haar beruchte echtgenote Jeroen Rietbergen te noemen. Ze heeft namelijk niet alleen twee kinderen met de voormalige TVOH-componist, maar hij zorgde ervoor dat De Mol haar werkzaamheden moest stopzitten. Ondanks dat gaan de geruchten dat de twee weer samen zijn. Maar aangezien dat voornamelijk geruchten zijn, gaan we verder over de dingen die we wel weten.

Vermogen van de Nederlandse presentatrice

Zoals het fortuin van de succesvolle ondernemersvrouw. Quote spiekte in de holding van haar BV en ondervonden dat het eigen vermogen ruim € 37 miljoen bedraagt. Aanzienlijk meer dan een aantal jaar geleden: in 2019 ging het om zo’n € 27 miljoen. Daarnaast heeft ze nog vastgoed, waaronder een woning in het Gooi en twee panden in Amsterdam die ze kocht voor haar kids (deze en deze). Tel de waarde daarvan bij haar vermogen op, en we komen al gauw boven de € 40 miljoen uit.