Jake Paul is een controversiële figuur in de entertainmentindustrie. Vooral bekend als een succesvolle YouTuber, maar richt zich nu volledig op zijn professionele bokscarrière. En dat blijkt een lucratieve business. Zo is de Amerikaan de eerste YouTube/influencer die in de Forbes-lijst staat van de 50 beste betaalde sporters van afgelopen jaar.

Jake Paul weet zijn stempel te drukken op de sportwereld

Met een enorme aanhang (22 miljoen volgers op Instagram) is Paul, net als zijn broer Logan, van kindacteur uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke persoonlijkheden op sociale media. Recentelijk heeft Jake Paul echter ook de aandacht getrokken van de zakelijke gemeenschap, met name Forbes. Hoewel de meningen over zijn kwaliteiten in het boksen verdeeld blijven, weet hij zonder twijfelen zijn slaatje eruit te slaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jake Paul (@jakepaul)

“Hij zal nooit wereldklasse worden of kampioen zijn, maar ik heb slechter gezien. Hoe dan ook blijft Paul een van de bekendste boksers van dit moment”, aldus de Britse sportpromotor Eddie Hearn. Bokslegende Mike Tyson bekijkt het allemaal iets optimistischer. “Deze jongens helpen de sport enorm”, vertelde hij. “Door hen leeft het boksen weer.”

Jake Paul wordt veelvoudig bekritiseerd vanwege zijn controversiële gedrag en onethische zakelijke praktijken, maar het is niet te ontkennen dat hij een impact heeft op de entertainmentindustrie. Forbes erkent dat Jake Paul een nieuw tijdperk van ondernemerschap vertegenwoordigt. “Zijn drie gevechten in 2021 leverden hem naar schatting $ 40 miljoen op.”, schrijven ze.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jake Paul (@jakepaul)

Het vermogen van Jake Paul

Het zakenblad schat het vermogen van de getatoeëerde 26-jarige op $ 38 miljoen, omgerekend € 34,5 miljoen. Iets minder dan de $ 40 miljoen, omgerekend € 36,6 miljoen, waar we eerder over spraken. Afgelopen jaar verdiende Paul zelfs meer dan tennisser Novak Djokovic.

Top 5 best betaalde sporters

  1. Lionel Messi (voetbal) – $ 130 miljoen
  2. LeBron James (basketbal) – $ 121.2 miljoen
  3. Cristiano Ronaldo (voetbal) – $ 115 miljoen
  4. Neymar (voetbal) – $ 95 miljoen
  5. Stephen Curry (basketbal) – $ 92,8 miljoen

De naam van Jake Paul staat op plek #46.

Jutta Leerdam

Omdat Paul weinig affiliatie met Nederland heeft viel zijn naam hier slechts sporadisch. Maar dat is nu wel anders, nu hij een relatie heeft met Jutta Leerdam, zo werd bekendgemaakt op social media. “I’m Dutch now”, schreef hij onder een post samen met Leerdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jutta Leerdam (@juttaleerdam)