Niet alleen de oprichter en CEO van Just Eat Takeaway, Jitse Groen, kan rekenen op een forse loonsverhoging, ook het hele bestuur zal maandelijks meer overgemaakt krijgen.

Nieuw jaarsalaris voor Just Eat Takeaway-oprichter Jitse Groen

Just Eat Takeaway is één van de grootste spelers in de maaltijdbezorging op wereldwijd niveau en heeft door de jaren heen een aantal veelbesproken overnames verricht, waarvan Grubhub de meest ingrijpende. Ondanks dat de aandelenkoers van het bedrijf op een aantal maanden schommelt rond het dieptepunt, is er een voorstel gedaan om CEO Jitse Groen een loonsverhoging van 37% te geven.

Aangezien het bedrijf een enorme groei heeft doorgemaakt en er een tal bedrijven zijn opgeslokt, zou het complexer zijn om aan het roer te zijn. Daarom zou een loonsverhoging terecht zijn.

Mochten de aandeelhouders hier op 17 mei mee akkoord gaan, dan zal het jaarsalaris van Groen opgekrikt worden tot € 670.000 bedragen. Dat is een stijging van ruim 37%. Ook het bestuur kan alvast in hun handen wrijven. Brent Wissink (CFO), Jörg Gerbig (operationeel directeur) en Andrew Kenny (CCO) zullen hoogstwaarschijnlijk allemaal € 645.ooo op jaarbasis gaan vangen, een stijging van bijna 40%.

Koers van het Nederlandse bedrijf

Waar veel bedrijven het tijdens corona zwaar kregen, floreerde Just Eat Takeaway. Men gaat tegenwoordig echter weer vaker buiten de deur om een hapje te eten, en dus komen er minder bestellingen binnen bij het maaltijden-bedrijf dat Groen startte tijdens zijn studententijd.

Uiteraard heeft dit ook effect op de koers en winstgevendheid. “Na twee jaar van uitzonderlijke groei behouden we hetzelfde hoge niveau van bestellingen die werden verwerkt tijdens de Covid-19-beperkingen. Onze prioriteit voor 2022 ligt bij het verbeteren van de winstgevendheid en het versterken van ons bedrijf”, schrijf Groen vorig jaar in een verklaring. Hij liet ook weten een geleidelijke groei te verwachten in dit jaar.

Vermogen van Jitse Groen anno 2023

Daar heeft hij zelf natuurlijk de meeste baat bij, want zijn eigen vermogen heeft ook flink wat te verduren gekregen. Waar hij op zijn hoogtepunt € 1,4 miljard waard was, is daar op basis van de meest recente berichtgeving van Quote ongeveer € 414 miljoen van overgebleven.