Waar in Nederland fooi geven niet altijd vanzelfsprekend is, is het in de Verenigde Staten een heuse belediging om niet te tippen. Maar voor MrBeast is een paar dollar extra niet voldoende. Nee, gaf een serveerster namelijk een auto als fooi.

MrBeast doneert auto aan serveerster

De steenrijke MrBeast, pseudoniem van de Amerikaanse Jimmy Donaldson, is niet alleen een van de beste bekeken YouTubers wereldwijd, maar ook filantroop en ondernemer. Hij heeft diverse krantenkoppen gehaald door het creëren van challenge video’s en heeft inmiddels een goed doel opgericht: Beast Philanthropy. Daarmee heeft hij in het verleden bijvoorbeeld tienduizenden schoenen gedoneerd aan kinderen in Afrika.

Daarnaast heeft de Amerikaan ook een video gemaakt waarin hij 1.000 mensen van blindheid afhielp. Donaldson is naast zijn YouTube-carrière ook actief op Instagram en TikTok (79,7 miljoen volgers.). Op beide kanalen uploadt hij korte video’s waar hij geld weggeeft aan mensen als ze een kleine taak uitvoeren. Zo gaf hij $ 10.000 aan een jongen toen hij zijn eigen lengte goed wist te raden.

Een paar dagen geleden uploadde MrBeast een video waarin hij een serveerster een auto als fooi gaf.

@mrbeastAmy’s been getting to work without a car formonths, thanks to you we changed that 🙂♬ original sound – MrBeast

Donaldson vroeg haar wat het hoogste bedrag was dat ze ooit als fooi heeft gekregen, waarop ze antwoordde $ 50. Toen hij vroeg: ‘Heeft iemand ooit een auto als fooi gegeven?’, was ze duidelijk stomverbaasd. Zeker toen hij een autosleutel in haar handen drukte. Eenmaal buiten werd het duidelijk dat MrBeast de serveerster toch écht een auto wilde geven als fooi. De vierwieler die ze in ontvangst mocht nemen, is een zwarte Toyota-sedan, beplakt met advertenties voor Donaldsons nieuwste zakelijke onderneming.

‘Het is net een advertentie’

Hoewel de serveerster logischerwijs dankbaar leek in de video, zorgde het voor nogal ophef op social media. Twitteraars zijn vaker sceptische over MrBeast zijn video’s, omdat men van mening is dat de liefdadigheid een vorm van adverteren is om geld te kunnen verdienen.

In dit geval struikelde kijkers zich het feit dat de auto ondergeplakt was met advertenties en de serveerster in de video aangaf dat ze geen auto kon rijden. Echter zijn er genoeg fans die de video op een positieve manier kunnen bekijken. Zo zou ze de auto kunnen verkopen aan een verzamelaar of MrBeast-fan. Het is maar net door welke bril je kijkt.