Deze speciale editie van de Lamborghini Huracán is een échte off-roader, die makkelijk door de meest extreme weersomstandigheden heen crosst. Deze extravagante vierwielig is zeker het dure prijskaartje wel waard, vooral omdat er maar 1.499 van gemaakt zullen worden.

De nieuwe Special Edition Lamborghini Huracán Sterrato

Geen enkele andere supercar krijgt het voor elkaar, maar de Lamborghini Huracán Sterrato lukt het zeker wel: de vierwieler kan 262 km/u halen op sneeuw, ijs, vuil en zowat elk ander denkbaar terrein. Dé perfecte luxe off-roader. De Sterrato heeft dezelfde motor als elke andere Huracán, een 5,2-liter V10, met een vermogen van wel 602 pk.

Echter zijn er wel degelijk wat andere aanpassingen gemaakt aan deze geweldige auto. Zo is de bodemvrijheid met 47 mm en het spoorbreedte is ook vergoot. Daarnaast is de Sterrato uitgerust met nieuwe spatbordverbreders, een versterkt frame en nieuwe skidpads. Ook heeft hij nieuwe mistlampen en verschillende mooie stijlpunten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lamborghini (@lamborghini)

Onlangs introduceerde Lamborghini de Revuelto, de opvolger van de Huracán. Lees daar hier meer over.

De topsnelheid van de wagen is ‘maar’ 260 km/u, maar dit kan hij dus behalen op elke ondergrond, wat het een geweldig voertuig maakt voor de autofanaten die op wat moeilijkere locaties wonen. Aan de wielen valt ook zeker niets op te merken. Lamborghini heeft samengewerkt met Bridgestone om een speciale set wielen voor deze wagen te maken, die helpen met het behouden van grip op ieder oppervlak.

350 extra verfopties

De Lamborghini Huracán Sterrato is een échte game changer voor mensen die hun kostbare wagen graag naar heftige omgevingen willen tillen. De auto komt ook nog eens met 350 extra verfopties die Lamborghini aanbiedt.

Heeft u interesse om één van de 1.499 mensen te zijn die de Sterrato kunnen bezitten? De vierwieler moet $ 200.000 gaan kosten, wat omgerekend is meer als € 188.000 is. Hij is samen te stellen op de website van Lamborghini.

Als u de auto eerst nog even in actie wil zien, bekijk dan vooral even de video hieronder: