In het exclusieve en weelderige Blaricum is onlangs een gloednieuwe, spraakmakende vastgoeddeal afgerond. De imposante villa van niemand minder dan mediagigant John de Mol is namelijk verkocht.

John de Mol liet twee villa’s bouwen in Blaricum

Terwijl De Mol druk bezig is geweest met de onderhandelingen van de contracten van Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp, het beruchte Vandaag Inside-drietal, komt het nieuws naar buiten dat het verkoopbord uit de tuin van zijn Blaricumse villa gehaald kan worden. De transactie vond echter naar verluidt in december van afgelopen jaar plaats.

De Talpa-baas kocht in 2014 vier de lap grond en liet er twee villa’s bouwen: een voor hem zelf, en een voor zijn zoon Johnny de Mol. Het was een nobele zet om de familie dichter bij elkaar te brengen. Johnny zei vaarwel tegen de hoofdstad, om weer op loofafstand van tante Linda, oma Willeke en vader John te resideren. “Mijn oma is erg ziek, dus ik wil graag dichter bij haar in de buurt wonen”, zei hij destijds. “Toen ik klein was, is ze er altijd voor mij geweest en nu wil ik er voor haar zijn.”

Eenmaal, andermaal… verkocht

Hoewel telg Johnny hier nog steeds resideert, heeft de broer van Linda de Mol zijn villa aan de man gebracht. Volgens Bekende Buren verkocht hij het Gooische eigendom aan zijn amice Tony Berk, platenbaas en radio-dj, voor € 1,8 miljoen. Een vriendenprijs, aangezien De Mol zelf destijds € 2 miljoen betaalde om de villa’s te bouwen en door de gestegen huizenprijzen is het pand door de jaren heen alleen maar meer waard geworden.

De luxueuze woning is vergezeld door weelderige tuin, riante zwembad en talrijke high-end voorzieningen die het gevoel van comfort en weelde versterken. Het eigendom is een buitengewoon pronkstuk in een van de meest prestigieuze wijken van Nederland en geldt als een toevluchtsoord voor de meest welgestelde en prominente figuren.