Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen zijn tezamen verantwoordelijk voor kijkcijferkanon Vandaag Inside. Diverse keren zou de stekker uit het programma gehaald worden, maar het drietal gaat onverbeterd verder met het maken van scherpe analyses, onsmakelijke grappen, politieke uitlatingen en smeuïge anekdotes.

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen zijn eruit met John de Mol

Vandaag Inside zorgt iedere uitzendingen weer dat Nederlanders massaal voor de buis zitten. Sterker nog: ze houden SBS 6 praktisch boven water. Een paar jaar geleden zaten ze nog bij RTL, maar ze vertrokken daar uit onvrede over hun salaris en sloten zich vervolgens aan bij Talpa van mediatycoon John de Mol.

Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Na de zoveelste mediarel leek de kaars-rel de laatste spijker in de grafkist van het programma te zijn. “Het enige onafhankelijke programma is nu in duigen gevallen. Hier kan ik niet meer met plezier zitten. Ik ben er klaar mee”, zei Derksen stellig in wat leek de laatste uitzending van de show te worden. Talpa liep hierdoor miljoenen mis.

Maar afgelopen jaar verraste ze vriend en vijand met een comeback. Voornamelijk wegens contractuele eisen van ome John. In het begin was het daardoor allemaal wat onwennig, maar ze hebben de draad weer helemaal opgepakt. Ondertussen is het zelfs tijd geweest voor nieuwe contractonderhandelingen, die Wilfred Genee zoals gebruikelijk met De Mol voert. Gijp en Derksen geloven het allemaal wel.

Harry Mens met de ‘scoop’

Wilfred Genee zat onlangs in het tv-programma van Harry Mens, Business Class, waarin hij meedeelde hoe het daarmee zit. “Hoe is het met je contract eigenlijk?”, vraagt Mens. Wilfred: “O, je gaat gelijk voor de scoop, hè? Nou, ik kan bij jou vertellen dat we er in principe uit zijn.”

Harry: “Ben je er uit of ben je er niet uit?” Wilfred: “We zijn er uit. Nou ja, ik heb het opgestuurd gekregen. Maar ik moet het nog even goed nakijken allemaal. Als alles erin staat wat ik ben overeengekomen en wat is toegezegd, kunnen de handtekeningen worden gezet. Ik verwacht nu dat alles binnen een paar dagen rond is.’’

Zoveel gaan de Vandaag Inside-mannen verdienen

Hoewel er dus nog een krabbeltje onderaan het contract moeten komen, liggen de salarissen al op straat. Volgens het AD betreft het contract een duur van twee jaar en een optie voor een derde jaar, waarmee het meest beruchte drietal van de Nederlandse tv-wereld zo’n € 1,2 tot € 1,4 miljoen op jaarbasis gaan verdienen.

Op 2 juni zal de laatste aflevering van Vandaag Inside van dit televisieseizoen worden uitgezonden om vervolgens in augustus het nieuwe seizoen af te trappen.