Ze zijn hebben allemaal nog geen 40 kaartjes mogen uitblazen, maar hun vermogen zit minimaal boven de € 15 miljoen. We hebben het over de 100 namen in Quote’s gloednieuwe Top 100 jonge miljonairs van 2023. Onder dat welvarende gezelschap zitten ondernemers, BN’ers en artiesten.

Mollie-oprichter Adriaan Mol blijft domineren

Ondanks dat het dus personen zijn uit verschillende sectoren, kan er maar één domineren. En dat is de techsector. De drie namen in de top 3 hebben allemaal furore gemaakt in deze branche.

Ondanks dat betalingsdienst Mollie van Adriaan Mol door zwaar weer ging, blijft de Brabander de rijkste onder de 40. Zijn vermogen is wel lager dan afgelopen jaar. De schatting zakte van € 3,5 miljard naar € 2,8 miljard. Niet iets om ons zorgen over te maken, moge dat duidelijk zijn.

Adriaan Mol

Mol werd in 1984 geboren in Breda en was van jongs af aan gefascineerd door technologie. Op jonge leeftijd lanceerde hij onder meer de telefoon-game Snake, maar hij bleek meer in petto te hebben voor de wereld. In 2004 lanceerde Mol samen met Gaston Aussems Mollie, een innovatief betaalbedrijf dat snel zou uitgroeien tot een belangrijke speler in de Nederlandse en Europese markten. Met een focus op gebruiksvriendelijkheid en transparantie wist Mollie al snel duizenden klanten te winnen: van kleine webwinkels tot grote e-commercebedrijven.

De schatrijke Brabander blijft ook investeren in nieuwe projecten en start-ups. Zo investeerde hij afgelopen jaar nog – met zijn nieuwe investeringsvehikel Spacetime – € 8 miljoen in de Amsterdamse tech scale-up Formitable, marktleider in groeioplossingen voor restaurants. Ook is de Brabander de eigenaar van een riante penthouse in de Pontsteiger. Aangezien hij hier ondanks een aantal prijsverlagingen niet vanaf komt, is het eigendom nu te huren voor € 25.000 per maand.

Adriaan Mol

Adriaan Mol samen met Formitable-CEO Raymond Wilders

Top 3 rijkste jonge ondernemers

Net als afgelopen jaar staat zijn voormalige zakenpartner Robert Vis achter hem op plaats twee. De CEO van MessageBird heeft volgens Quote een vermogen van € 1 miljard, € 300 miljoen minder dan in 2022. Job van der Voort, oprichter van Remote, compliteert de top 3 met een geschat vermogen van € 575 miljoen, een daling van € 100 miljoen ten opzichte van 2022.