Dat Max Verstappen een klasse apart is, heeft hij ondertussen meermaals bewezen. De tweevoudige Formule 1-wereldkampioen leverde afgelopen week een fantastische presentatie tijdens de GP van Miami en reed naar de overwinning na een schitterende inhaalrace. Zijn teamlid Sergio Pérez werd tweede.

Grand Prix in Miami trekt rijken en beroemdheden aan

Op de paddock en de werkplaats op de grid stikt het van de beroemdheden: Leonardo DiCaprio, Cameron Diaz, Bill Clinton, David Beckham, Tom Cruise, Mariah Carey en allerlei andere sporters, zoals stervoetballers en tennissers, maar ook toonaangevende ondernemers laten hun gezicht zien.

Afgelopen weekend verscheen niemand minder dan Tesla-chef Elon Musk op het op het Miami International Autodrome en bracht een bezoek aan het team van Red Bull Racing in de werkplaats. Musk, met een vermogen van $169 miljard, nam ook zijn zoon mee, genaamd X Æ A-Xii. Eenmaal aangekomen sprak de Tesla-baas met F1-chef Stefano Domenicali en poseerde hij voor de foto’s met teambaas Christian Horner en Red Bull-coureurs Max Verstappen en Sergio Perez .

Naast Elon Musk ook Jeff Bezos van de partij

Horner onthulde dat Musk daar was op uitnodiging van Larry Ellison, uitvoerend voorzitter van de titelsponsor van het team, Oracle. Dat terwijl Amazon-oprichter Jeff Bezos, met $ 129 miljard na Musk de op drie na rijkste man ter wereld, gespot werd de pitmuur van McLaren en zelfs de coureurs toesprak.

Dat Musk aanwezig was, is misschien logischer dan aanvankelijk gedacht. De Zuid-Afrikaan is met zijn geesteskind Tesla een van de leidende namen in de elektrische auto-industrie en wilde daar graag over praten met F1-leiders, zo legde hij uit op Twitter. “Leuke discussie over aero- en batterijtechnologie”, schreef Musk over zijn bezoek aan de F1-paddock. “Ik stelde een pure EV vs gas/hybride F1-race voor.”