Heel Rotterdam wordt vandaag tijdens de huldiging op z’n kop gezet. Gisteren versloeg Feyenoord Rotterdam Go Ahead Eagles in een kolkende Kuip (3-0) en werd daarmee voor het eerst in zes jaar tijd landskampioen. Iemand die daar een doorslaggevende rol bij heeft gespeeld, is aanvoerder Orkun Kökçü.

Feyenoord voor de 16e keer landskampioen

Na een 7-0 verlies in een oefenduel met FC Kopenhagen afgelopen zomer twijfelde Kökçü of hij wel wilde blijven bij de Eredivisionist. “Dat was het moment waarop ik dacht: Is het wel slim te blijven? Op dat moment denk je als speler aan jezelf. Want als het niet goed zou gaan? Dan was alles wat ik had opgebouwd misschien voor niets geweest”, vertelde hij aan Voetbal International.

Hij zal geen spijt hebben van het feit dat hij toch besloot te blijven, want mede onder zijn leiding beleefde de club een Rotterdam een droomseizoen. Meteen na het laatste fluitsignaal tijdens de kampioenswedstrijd zocht Kökcü Feyenoord-trainer Slot op voor een omhelzing.

De nu 22-jarige kwam in 2014 over van FC Groningen en groeide uit tot een bepalende kracht op het middelveld van de ploeg van Arno Slot. In de eerste twee maanden van 2022 werd de Turks-Nederlands voetballer uitgeroepen tot Speler van de Maand in de Eredivisie en toen Jens Toornsta de club verliet, kreeg hij de aanvoerdersband om.

Hoewel trainer Arne Slot de beste verdiende Feyenoorder is, heeft Kökçü, zeker gezien zijn leeftijd, niets te klagen over zijn salaris. Volgens Salary Sport strijkt de Turkse international jaarlijks € 320.000 op. Maar na het landskampioenschap mag hij zeker rekenen op een bonus of een verhoging.

In welke auto rijdt Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü?

Dat hoeft hij niet uit te geven aan een chique villa of een krachtige bolides, want dat heeft hij allemaal al. Eerder dit jaar werd een advertentie geplaatst op Funda van zijn huis in Hoofddorp. Ongeveer 3 jaar geleden betaalde de veelbesproken Feyenoord-aanvoerder € 1,5 miljoen voor de villa, maar hij hoopt nu op zo’n € 250.000 winst.

Orkun Kökçü

Op een van de foto’s op de huizenverkoop-website, zien we een Mercedes-Benz G-Klasse op de oprit staan. Dit felbegeerde exemplaar kocht hij in 2020, ongetwijfeld voor een vriendenprijsje. Op Instagram schreef hij destijds namelijk: “Eindeloos dank aan mijn ooms (van Mercedes-Benz Auto Kökcü, red) voor hun uitstekende service en ondersteuning.” In datzelfde jaar pikte hij ook een Mercedes-Benz A-Klasse op bij het autobedrijf van zijn familie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Orkun Kökcü (@orkunkokcu)

De Mercedes-AMG G 63, bijgenaamd G-wagon, wordt gekenmerkt door zijn kracht, robuustheid en exclusiviteit. Het standaardmodel kost ongeveer € 230.000, maar omdat Mercedes de vraag niet aan kan, wordt er meestal meer voor afgerend.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Orkun Kökcü (@orkunkokcu)