Albert Dervishaj, beter bekend als Kosso, is een Nederlandse rapper, bodybuilder en ondernemer met Albanese roots. Afgelopen jaar ging Pure Luxe bij hem langs ter ere van de aflevering van zijn droomhuis in Limburg. Op de oprijlaan stond destijds een rode Ferrari, maar die heeft plaatsgemaakt voor een oranje Lamborghini Urus Novitec Esteso.

Verjaardagscadeau voor Kosso

“In januari heb ik de Ferrari 458 en de Mercedes AMG GTR verkocht om geld vrij te maken om te investeren onze sportschool en het huis van m’n ouders. Even een stapje terug, om tien stappen vooruit te zetten.”, vertelt Kosso. “De zomer komt eraan. Ik wil toch met de familie op vakantie gaan. Dus er moest iets voor komen. We zijn even gaan kijken en het is weer uit de hand gelopen.”

Omdat na de verkoop van de twee eerder genoemde auto’s bleef slechts de “familieauto” (een Range Rover) over en omdat het toch “begon te kriebelen”, trakteerde hij zichzelf ter gelegenheid van zijn 27e verjaardag op de speciale SUV. Ook onder het mom van: “We moeten een beetje genieten van het leven. Als de 50 á 60 zijn, dan hoeft het allemaal niet meer.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kosso (@kosso.nl)

Lamborghini Urus Novitec Esteso

Het liefst kocht hij voor het geld dat hij betaalde een supercar, maar aangezien dat niet praktisch is met betrekking tot zijn gezin, werd het toch de Urus met een Novitec-pakket. Daarom ook dat eerder al zijn Lamborghini Huracán, die hij op 24-jarige kocht, de deur uitging. Hoewel de Urus kanariegeel was toen hij ‘m ging ophalen, liet hij hem vrijwel direct daarna oranje wrappen.

De tuningsspecialisten van Novitec hebben zich meermaals vergrepen aan de Aventador en de Huracán van Lamborghini, totdat ook de Urus, de eerste SUV van het Italiaanse merk, aan de beurt kwam. Onder het Esteso-label presenteerde Novitec een nieuwe widebody-versie voor de Lamborghini Urus met verschillende prestatiekits.

Ze zorgde er onder meer voor dat de 4,0-liter achtcilinder-twin-turbomotor is staat is om vermogens te behalen van 782 pk en tot 1032 Nm koppel. Met die upgrade onder de motorkap raast de SUV in slechts 3,3 seconden van stilstand naar 100 km/u. Als je ‘m nog even flink op z’n staart trapt bereik je op 310 km/h de topsnelheid.

Het exemplaar is voorzien van op maat gemaakte 23 inch king-size gesmede velgen (in samenwerking met high-end wielfabrikant Vossen) en “en hoogwaardige materialen van Alcantara en carbon tot leer.” De klant heeft volop keuze om de auto naar wens te personaliseren.

Waar het onduidelijk is wat de Nederlandse ondernemer er precies voor heeft betaald, worden vergelijkbare modellen verkocht voor om en nabij de € 400.000. Uit een kentekencheck blijkt het echter om € 331.240 te gaan, maar deze schatting is niet altijd accuraat.