Er is altijd wel iets te doen rondom Oostappen Vakantieparken-eigenaar Peter Gillis. Ondertussen is het over en uit met zijn vriendin Nicole Kremers, heeft hij de sleutels van een nieuwe villa en moet hij nu toch echt boeten voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten.

Peter Gillis trekt toch aan het kortste eind

In 2018 ontving de Massa is Kassa-ster een dwangsom van de gemeente Terneuzen. Dit wegens het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten op recreatiepark Marina Beach. Omdat hij niet betaalde, werden er inspecteurs naar het vakantiepark gestuurd voor nieuwe controles. Wat bleek? Er zaten nog steeds migranten.

Hierdoor werd de dwangsom van € 100.000 verhoogd naar € 200.000. Ook tijdens andere controles van afgelopen jaar eerder een arbeidsmigranten aangetroffen. Hij had tot 13 april om daarop te reageren, maar voldeed daar niet aan. Daarom heeft de gemeente Terneuzen besloten om de dwangsom van twee ton definitief te gaan innen.

Omdat er ondanks de diverse waarschuwingen tot op heden nog steeds arbeidsmigranten op het park leven, heeft de gemeente naast het innen van de eerste dwangsom, een nieuwe dwangsom opgelegd van € 400.000. Als Gillis ervoor zorgt dat alle illegale bewoners vóór 39 juni verdwenen zijn, hoeft hij deze niet af te rekenen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Peter Gillis (@petergillisoostappen)

Gillis maakt zich echter geen zorgen, maar dat hadden we ook niet verwacht. Terneuzen is bovendien niet de enige gemeente waarmee Gillis in de clinch ligt, ook in het Belgische Asten en het Limburgse Baarlo speelt een soortgelijk situatie. Toen hem gevraagd werd naar de arbeidsmigranten op zijn vakantiepark in Baarlo reageerde hij stellig: “Maar ik ben ook een ondernemer, dus ja ik zoek heus wel ooit het randje op.”

Hij houdt zich meer bezig met de opnames van het nieuwe seizoen van Massa is Kassa. “Opnamedagen zoals deze zijn natuurlijk het zwaarst. Het is goed toeven zo aan het strandbad op Vakantiepark Prinsenmeer. Vanaf 23 mei is het nieuwe seizoen weer iedere dinsdagavond te zien”, schrijft hij op Instagram onder een foto waarop we hem naast zijn camper zien.