Het wordt een steeds ‘normaler’ fenomeen op het videoplatform YouTube om een zo’n klikbaar mogelijke video te creëren. Views leveren immers veel geld. Toch gaan ze soms misschien nét iets te ver. Deze Russische YouTuber vond het een prima idee om een peperdure Lamborghini te verwoesten voor het vermaak van zijn kijkers.

Rus Mikhail Litvin blijft gloednieuwe auto’s slopen

YouTuber Mikhail Litvin, die ongeveer 10,4 miljoen abonnees heeft op zijn kanaal, doet wel meer heftige dingen in zijn video’s. Zo heeft hij een video geüpload waarin zijn auto was gestolen in Dubai, heeft hij ‘gevlogen over een vulkaan’ en daagt hij ook vaak mensen uit om challenges aan te gaan voor geld.

Met zijn spectaculaire thumbnails, kwalitatieve video’s en titels trekt hij veel mensen aan om te kijken naar zijn ‘actiefilms’. Zijn video’s zijn over het algemeen ook langer dan de gemiddelde video’s op YouTube, ze lopen uiteen van ongeveer 30 minuten tot een uur.

Dit keer koos de Rus ervoor om een gloednieuwe witte Lamborghini Urus ter waarde van $ 250.000 te verwoesten met een vat rode vloeistof van wel drie ton. Waarom zou hij dit in vredesnaam doen? Om zijn nieuwe energiedrank te promoten natuurlijk. We gokken dat de vloeistof in het vat ook zijn energiedrank is, aangezien dezelfde rode kleur uit zijn blikje komt als hij wegrent van de scène.

Een bizar concept om uit te voeren is het zeker, maar het is nog bizarder hoeveel mensen hier graag naar kijken. De video heeft op het moment van schrijven 7,1 miljoen weergaven, met bijna 720.000 likes. De video heeft een leeftijdsbeperking gekregen, maar kan nog volop worden gezien op het platform.

Niet de eerste verwoeste auto van Litvin

Hoe vreemd het ook is, het is niet de eerste keer dat Mikhail Litvin een auto sloopt. Allesbehalve zelfs. Twee jaar geleden zette de Rus zijn Mercedes-AMG GT 63 S ter waarde van $ 160.000 in vuur en vlam. Volgens Litvin deed hij het omdat hij constant problemen ondervond met de coupé en zijn Mercedes-dealer niets deed om ze op te lossen.

Een jaar na de brandstichting besloot Mikhail Litvin dat het tijd was om ‘per ongeluk’ een nieuwe Porsche Taycan Turbo S van $ 190.000 door de deuren van een dealer te rijden. Hij zegt in ieder geval dat hij per ongeluk het gas intrapte in plaats van de rem. Echter is de actie volledig opgenomen in 4K en terug te kijken op zijn kanaal, dus u mag zelf besluiten of u hem gelooft. Ook blies hij vorig jaar ene BMW M5 Competion op met een pijl en boog.

Of hij in de toekomst nog meer splinternieuwe auto’s te grazen neemt weten we niet, maar het zou ons niks verbazen als er in het vooruitzicht een soortgelijke video online komt. Enfin, bekeijk de video van de Urus hieronder.