In een opmerkelijke gebeurtenis die zowel verzamelaars als autosportfans laat opschrikken, is een speciale kaart van de zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton verkocht voor een verbluffend bedrag. Deze buitengewone transactie vestigt de aandacht op de groeiende populariteit en waarde van unieke sportmemorabilia in de verzamelwereld.

Buitengewone transactie

Hoewel verzamelkaarten in de basis slechts rechthoekige stukken karton zijn, hechten verzamelaar grote waarde aan speciale kaarten. Kijk maar eens naar de ontwikkelingen rondom Pokémon-kaarten. Maar ook sportkaarten zijn in trek. Zo zien we in Netflix-show King of Collectibles hoe iemand een astronomisch bedrag neertelt voor een speelkaart van F1-coureur Lewis Hamilton. Niet zomaar een speelkaart, maar een zogenoemde ‘2020 Topps Chrome F1 Superfractor 1/1 Lewis Hamilton’.

De kaart werd verkocht in de Netflix-show King of Collectibles, een populaire programma dat zich richt op de wereld van verzamelaars en hun obsessie met unieke items. Tijdens een recente aflevering stond een uitzonderlijke Lewis Hamilton-kaart centraal, die de aandacht van zowel verzamelaars als investeerders trok.

De verkoper, de 16-jarige Canadees Jean-Nicolas Gagnon, vertelt dat hij de desbetreffende kaart aantrof in een pakketje die hij voor nagenoeg $ 50 samen met zijn vaderlief kocht. Zelf wisten ze dat de Hamilton-kaart waardevol zou zijn, maar om het zeker te weten, besloten ze de kaart te laten taxeren bij Goldin Auctions.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Supercar Corgi (@supercarcorgi)

De manager van het veilinghuis meldde in de Netflix-serie dat een anonieme koper bereid was om $ 750.000 te betalen, maar hier bleef het niet bij. Er kwam nog meer biedingen binnen en uiterlijk werd het bod van Armando Gutierrez geacteerd. Hij had maar liefst $ 900.000, omgerekend € 844.470, over om de kaart te verweven.

Tijdens de Grand Prix van Miami kreeg de steenrijke Amerikaanse verzamelaar zelfs de kans om het aan Hamilton zelf te laten zien.

Speciale kaart van Lewis Hamilton

De speciale kaart van Lewis Hamilton is een uniek verzamelobject dat zich onderscheidt van reguliere handtekeningen of merchandise. Het is een hoogwaardig stuk dat de handtekening van Hamilton bevat, samen met een ingebed stuk van zijn raceoverall, dat zorgvuldig is verwerkt in de kaart zelf. Dit maakt het tot een waardevol en gewild stuk voor verzamelaars en fans van de Formule 1.

De verkoop van deze Lewis Hamilton-kaart illustreert de exponentiële groei van de waarde van sportmemorabilia in de afgelopen jaren. Naast traditionele verzamelobjecten zoals honkbal- of voetbalhandtekeningen, zijn unieke items zoals kaarten met ingebedde stukken van raceoveralls of andere persoonlijke artefacten van beroemde atleten steeds gewilder geworden.