Topsporters verdienen doorgaans abnormaal veel geld, maar wie het breed heeft, laat het breed hangen. Dat gezegde gaat zonder twijfel op bij ex-profboxer Mike Tyson. Als legende in zijn discipline heeft hij enorme bedragen verloren aan van alles en nog wat, maar tegenwoordig probeert hij met wiet zijn brood op de plank te krijgen.

Mike Tyson verkoopt marihuana in Nederland

Eerdag werd bekend dat de onstuimige Amerikaan zelfs een coffeeshop is begonnen in Amsterdam. Geen wonder, want hij heeft verstand van zaken. Zelfs tijdens zijn vechtsport-carrière gebruikte hij cannabis alsof zijn leven er vanaf hing. Volgens hem was dit dan ook hét middel dat al zijn overwinningen mogelijk maakte. Na járen van middelenmisbruik vond Tyson zijn rust in marihuana.

De nieuwe vestiging in Nederland staat in de Spuistraat en Tyson omschreef het als  “een droom die uitkwam.” Maar levert deze branche hedendaags nog wat op? Het korte antwoord is: jazeker. Bovendien is dit niet zijn enige onderneming rondom wiet. Hij verkoopt namelijk ook wiet en CBD-olie aan apotheken in de Verenigde Staten en is de eigenaar van Tyson Ranch, ofwel het ‘Lollapalooza van cannabis‘, een ranch in Californië die volledig in het teken staat van wiet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Future of Rolling™ (@futurola)

Ook blijft hij niet trouw aan de spreuk; ‘don’t get high on your own supply’. Een aantal jaar geleden onthulde hij in de podcast Hotboxin‘ namelijk hoeveel dollars hij maandelijks oprookt.”Wat roken we per maand? Het is ongeveer $ 40.000 per maand”, antwoordde hij op de vraag die hij zichzelf stelde. Ook al gebruikt hij de term ‘we’, kunnen we ervan uitgaan dat de 56-jarige behoorlijk wat geld heeft verbrand gedurende zijn leven.

$ 500.000 per maand

In meerdere podcast heeft Tyson een boekje opengedaan over zijn verdiensten, maar in een interview met The Sun suggereert hij dat hij maandelijks $ 500.000 per maand verdient aan zijn handel in marihuana.

Tyson is niet de enige beroemdheid die openlijk softdrugs verkoopt. Ook Jay-Z onderneemt in wiet en verkoopt ’s werelds duurste voorgedraaide joints’. En uiteraard kunnen we niet om Snoop Dogg heen. Die heeft zijn hele persoonlijkheid op gebaseerd.