Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum is de kroonprins van Dubai, ookwel bekend als Fazza. Naast zijn plichten als kroonprins en zijn voorzitterschap bij het Dubai Executive Council, het Dubai Autism Centre en het Dubai Sports Council, houdt de prins ook nog van avontuur. Al lijkt zijn enorme paleis al een avontuur genoeg.

Het paleis van kroonprins Hamdan

Eerder hebben we al kennis gemaakt met de kroonprins van Dubai en hoe hij zijn luxe leventje op Instagram deelt. Fazza houdt van avontuur en ‘living on the edge’, zoals ook op zijn sociale media terug te zien is. Zo heeft de avonturier de 160 verdiepingen tellende Burj Khalifa beklommen en hij heeft zelfs met een vleugel over het emiraat gewandeld.

Maar naast zijn vele hobby’s en avonturen, heeft de kroonprins ook een prachtig paleis. Fazza woont in het Zabeel Paleis, een gebouw van wel 380.000 m² (!), die oogverblindend uitzicht biedt op de Arabische Zee. Het leefgedeelte van de koninklijke familie alleen is al genoeg om u te doen verbijsteren. Zo pronkt de woonruimte met 22-karaats gouden accenten, 200 kroonluchters en marmer geïmporteerd uit 13 verschillende landen.

Dubai

Een privédierentuin, stal met 200 paarden en een luxe autoverzameling

Daarnaast is de kroonprins van Dubai een dierenliefhebber, wat verklaard dat hij beschikt over een privédierentuin vol met exotische dieren, waaronder tijgers, leeuwen, giraffen en olifanten. Uiteraard bevat het paleis ook een helikopterplatform, een stal met meer dan 200 paarden en een verzameling luxe auto’s waar we ‘u’ tegen zeggen. De auto’s die Fazza in zijn bezit heeft omvatten de Ferrari La-Ferrari, Lamborghini Veneno Roadster, Aston Martin One77, McLaren P1, samen met een aantal G-Wagens en Rolls Royces.

Echter mag ook de kunstcollectie niet worden vergeten. De koninklijke families uit het Midden-Oosten staan ​​bekend om hun voorliefde voor kunst. Niet zo vreemd dus dat het adembenemende paleis een uitstekende kunstcollectie herbergt, waaronder werken van beroemde kunstenaars als Pablo Picasso, Salvador Dali en Auguste Rodin.

Dubai