Vliegt u graag business class, maar wilt u niet iedere keer de hoofdprijs te betalen? Bij La Compagnie is het mogelijk. Deze luchtvaartmaatschappij biedt uitsluitend business class aan, waardoor u het toestel nooit meer hoeft te delen met die armetierige  economy class-passagiers

De La Compagnie Business Class

Het business class-only aanbod van de Franse La Compagnie is uniek in de wereld, omdat er geen enkele andere luchtvaartmaatschappij bestaat die alleen business class vliegt. De maatschappij vliegt voornamelijk van Newark Liberty International Airport in New Jersey naar Parijs-Orly Airport (en andersom), maar ook kan er naar Milaan of Nice gevlogen worden.

Het bedrijf heeft een kleine hoeveelheid Airbus A321neo-toestellen, die in totaal 76 ligstoelen hebben in twee rijen van twee. De stoelen kunnen naar een volledige ligstand worden versteld en bieden een grote hoeveelheid aan opbergruimte voor uw waterfles, tablet of zelfs schoenen.

Iedere plaats beschikt over zijn eigen 15,6-inch touchscreen televisie waar verschillende films op gekeken kunnen worden tijdens de vlucht. Ligt u lekker achterover geleund en wilt u niet rechtop gaan zitten om de touchscreen te gebruiken? Geen probleem, er komt ook gewoon een afstandsbediening bij de televisie. Het is een vergelijkbare zitplek als andere ‘narrowbody-vliegtuigen’, waar voldoende ruimte is voor iedere passagier, maar nog net niet zo privé en luxueus als de grotere vliegtuigen bieden.

U zult bij aankomst in het toestel worden begroet door de crew met een glas champagne. Bij vertrek naar de bestemming ontvangt u een hoofd- en bijgerecht in Franse stijl, wijn, amenity kit met toiletartikelen van Caudalie en ook de gratis, snelle wifi mag niet worden vergeten. Daarnaast kunt u bij de bagagevrijstelling twee ingecheckte koffers van 30 kg meenemen per persoon.

Wat kost een vliegticket bij La Compagnie?

Meevliegen met een business class is natuurlijk een stuk duurder dan de gewone economy class. Echter zult u zich verbazen wat een ticket van La Compagnie kost. Zo begint een retour Newark – Parijs bij de $ 2.400, maar de luchtvaartmaatschappij biedt om de haverklap goedkopere tickets aan.

Wilt u dus een keer meereizen met La Compagnie? Houd hun website dan goed in de gaten.