Hoewel de Formule 1 absoluut geen duurzame sport is, probeert Hamilton zijn naam te gebruiken om mensen bewust te maken van hun uitstoot. Maar ook probeert hij daar een financiële slag uit te slaan. De zevenvoudige F1-coureur heeft namelijk een onderneming in vegan hamburgers die qua marktwaarde een magische grens heeft doorbroken.

Vegan burgers van Lewis Hamilton gaan als warme broodjes over de toonbank

In zijn privé-garage pronken elektrische voertuigen, zoals de iconische Mercedes-Benz EQS, die symbool staan voor een verschuiving naar een emissievrije toekomst. Hamilton is een fervent voorstander van elektrische mobiliteit en zijn doel is om de wereld te inspireren en te laten zien dat we een duurzame toekomst kunnen bereiken zonder in te leveren op prestaties of luxe.

Echter wordt Hamilton ook bekritiseerd en hypocriet genoemd , omdat zijn CO2-voetafdruk vele malen groter is dan de gemiddelde aardbewoner. Maar dat laten we voor nu even voor wat het is.

Verder is Hamilton een fervent dierenrechtenactivist heeft hij publiekelijk gesproken over het belang van het verminderen van de vleesconsumptie en heeft hij zijn eigen veganistische restaurant, genaamd “Neat Burger,” Het bedrijf maakt vegan hamburgers die bestaan uit “een mix van superfoods”, zoals plantaardige ingrediënten als mungbonen, quinoa en kikkererwten. Ook kunt u hier terecht voor wraps, taco’s  salades en shakes, allemaal op een duurzame manier bereid.

Investeerder Thibaut Courtois

Het bedrijf werd opgericht in 2019, maar loopt als een tierelier. Ondertussen heeft Neat Burger acht vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en werd kortgeleden de eerste buitenlandse vestiging geopend, in New York, de stad waarin Hamilton een weelderig penthouse verkocht aan de dochter van Bill Gates. Volgens Financial Times is de marktwaarde van Neat Burger gigantisch. Zij schatten de waarde van het bedrijf op zo’n $ 100 miljoen. In een jaar tijd is de burgeronderneming meer dan 40% in waarde gestegen.

Mede dankzij de bewezen succesformule zijn er interessante namen aan boord gekomen. Zo heeft niemand minder dan de Belgische Real Madrid-keeper Thibaut Courtois geïnvesteerd in een investeringsronde waarin $ 18 miljoen werd opgehaald.

Leuk en aardig voor Hamilton, maar hij heeft meer aan zijn hoofd. De Formule 1 uiteraard. Momenteel gaan er geruchten dat er een schokkende transfer in de maak. Na zo’n beetje alles gewonnen te hebben bij Mercedes zou Ferrari interesse hebben om de Britse coureur in te lijven in een deal van £ 40 miljoen, omgerekend meer dan € 46,5 miljoen.