In de Nederlandse muziekindustrie heeft Rapper Boef de afgelopen jaren een indrukwekkende opmars gemaakt. Met zijn unieke stijl, stoere teksten en zijn ietwat foute karakter heeft hij zichzelf gevestigd als een van de meest prominente namen in de Nederlandse rapscene. Maar naast zijn muziek heeft Boef ook veel aandacht getrokken vanwege zijn controversiële uitspraken, video’s en zijn chaotische privéleven.

Turbulente opmars van Boef

Boef, wiens echte naam Sofiane Boussaadia is, werd geboren op 28 februari 1993 in Algerije. Op jonge leeftijd verhuisde hij echter naar Nederland en spendeerde zelfs twee jaar in de Amerikaanse stad Houston (Texas), terwijl hij tegenwoordig – vanwege zijn strafblad – niet meer welkom is in de VS. Eerst verbleef hij in Eindhoven, vanaf zijn dertiende in Alkmaar, maar tegenwoordig in een villawijk in Almere. Dat is één van zijn drie woningen. De andere twee verhuurt hij.

Het grote succes van Boef begon in 2016 met de release van zijn single Habiba (74,5 miljoen Spotify-steams), die binnen enkele dagen miljoenen views op YouTube behaalde. Dit nummer betekende zijn grote doorbraak en bracht hem naar het nationale podium. Sindsdien heeft hij verschillende hits uitgebracht, waaronder Slaaptekort, Come Again en Antwoord.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gewoon Boef🇩🇿 (@boef)

Naast zijn muziek heeft Boef ook te maken gehad met enkele controverses. Zijn opmerkingen over vrouwen en verkeersovertredingen hebben tot verhitte discussies geleid in de media en onder het publiek. Hij heeft in de loop der jaren echter ook pogingen gedaan om zijn imago te verbeteren en heeft zich betrokken getoond bij liefdadigheidswerk. Ook helpt het dat hij afgelopen vader werd van een dochtertje.

Optredes van rapper Boef

De inkomsten van de rapper kunnen echter uit verschillende bronnen komen, waaronder muziekverkoop, streamingdiensten, optredens, merchandising, sponsordeals én vastgoed. Gezien het succes van Boef en zijn populariteit, kunnen we redelijkerwijs aannemen dat hij financieel goed beloond wordt voor zijn werk.

Rapper Boef heeft zijn populariteit benut door het geven van optredens op grote evenementen en festivals in Nederland, België en vakantieoorden, zoals Spanje en Portugal.

Wilt u de rapper zelf boeken, zoals Real Madrid-keeper Thibaut Courtois dat deed voor een zwembadfeestje, dan moet u diep in de buidel tasten. Afhankelijk van de omvang, locatie en speciale aanvragen vraagt Boef tussen de € 10.000 en € 15.000 voor een optreden van een half uur.

Courtois huurde de rapper in om de 30e verjaardag van zijn vriendin, het fotomodel Mishel Gerzig, te vieren en omschreef het destijds als een “ongelooflijke dag”. “Het was zeker de meest speciale verjaardag! Op naar nog vele verjaardagen samen!”, luidde het op Instagram.