De weg naar rijkdom is zelden geplaveid met eenvoud en vanzelfsprekendheid. Voor sommige miljardairs begon het succesverhaal vanuit ogenschijnlijk kansloze situaties. Deze vijf visionaire ondernemers hebben bewezen dat vastberadenheid, hard werken en innovatie de kracht hebben om levens te transformeren. Ze zijn stuk voor stuk vanuit het niets opgeklommen tot de top van de financiële ladder, elk met een uniek verhaal van veerkracht en doorzettingsvermogen.

Started from the bottom, now we here

Hier zijn vijf inspirerende voorbeelden van miljardairs die bewijzen dat zelfs zonder een vliegende start, dromen werkelijkheid kunnen worden.

Oprah Winfrey

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Oprah (@oprah)

Volgens Forbes is Oprah de allerrijkste donkere vrouw uit de Verenigde Staten, gevolgd door Rihanna, maar dat is wel anders geweest. De Amerikaanse media-ondernemer, talkshow-host en filantroop groeide op in armoede en had een moeilijke jeugd, maar wist haar toekomst om te buigen en uiteindelijk een van de meest beroemde mediamagnaten ter wereld.

De invloedrijke vrouw heeft een geschat vermogen van meer dan $ 2,6 miljard. Dit had veel meer kunnen zijn, maar haar filantropische instelling houdt dat af. Volgens March8 zou ze in totaal $ 82 hebben gedoneerd aan goede doelen.

Ralph Lauren

We kunnen ook zeker niet om Ralph Lauren heen. De toonaangevende modeontwerper en zakenman die een imperium heeft opgebouwd rond zijn merk Polo Ralph Lauren, begon in de jaren ’60 met het ontwerpen van stropdassen en breidde zijn merk uit tot een wereldwijd bekend luxemerk. Zijn geschatte vermogen bedraagt vandaag de dag meer dan $ 7 miljard.

Howard Schultz

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Howard Schultz (@howard.schultz)

Howard Schultz is een Amerikaanse zakenman en voormalig CEO van Starbucks Corporation, een wereldberoemde keten van koffiehuizen. Hij werd geboren op 19 juli 1953 in Brooklyn en groeide op in een arm gezin. Zijn carrière bij Starbucks begon in 1982, toen het bedrijf slechts een handvol winkels had.

Eenmaal daar ontwikkelde hij een liefde voor de Italiaanse koffiecultuur en zag potentieel in de uitbreiding van Starbucks. In 1987 kocht hij het bedrijf en werd hij de voorzitter en CEO. Hij heeft een eigen vermogen van meer dan $ 2 miljard.

Jan Koum

Koum is mede-oprichter van WhatsApp, een van ’s werelds meest populaire berichtenapps. Hij werd geboren in Oekraïne en emigreerde op jonge leeftijd naar de Verenigde Staten. Als vluchteling weet hij hoe armoede is, wat hem wellicht extra motiveerde om te slagen als succesvolle ondernemer. In 2014 werd WhatsApp verkocht aan Facebook voor een bedrag van ongeveer $ 19 miljard, waardoor Koum in een klap miljardair werd.

Het succes van deze miljardairs illustreert de kracht van menselijke vastberadenheid en doorzettingsvermogen. Ondanks hun bescheiden begin zijn ze erin geslaagd om tegen alle verwachtingen in hun visie te realiseren en wereldwijde impact te maken. Laten deze inspirerende voorbeelden dienen als motiverende herinnering dat grootse prestaties mogelijk zijn, zelfs voor degenen die met niets beginnen.