De Audi RS7 is op de meeste vlakken een meer dan complete auto, maar ABT heeft opnieuw een poging gedaan om er het allerbeste uit te krijgen. Maak uw borst maar nat… Een agressieve bodykit, 760 pk (een verhoging van 130 pk), 980 Nm koppel voor baanbrekende acceleratietijden en een hoop koolstofvezel.

Audi RS7 Legacy Edition

Niet helemaal tevreden met uw RS7? Dat kunnen we ons lastig voorstellen, maar er zijn nou eenmaal altijd personen die het beste van het beste willen. Of daar in ieder geval naar streven. In dat geval bent u bij ABT Sportsline aan het juiste adres. Hun tot 200 exemplaren gelimiteerde RS7 Legacy Edition, opvolger van de RS6 Legacy Edition, is de holy grail van de Duitse sportsedan.

Neem het exterieur even goed onder ogen, en u zult merken dat er niet zuinig aan gedaan is met het lichtgewicht koolstofvezel, het favoriete materiaal van autotuners, zo ook van ABT. Zelf nomineren ze het carbon inzetstuk in de motorkap tot het visuele hoogtepunt van de buitenkant van het model. Tegelijkertijd zorgt dit inzetstuk voor een betere warmteafvoer van de prestatieverbeterde V8-motor.

“Het zijn dynamische lijnen, het ABT carbon inzetstuk op de motorkap en de opvallende achterspoiler wordt deze krachtpatser in elke omgeving een superster. Net als zijn stalgenoot, de RS6 LE, is hij ook een eerbetoon aan de 8-cilinder bi-turbo, wiens tijdperk ten einde loopt”, aldus ABT.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ABT Sportsline (@abt_sportsline)

Verder onderstrepen de vergrote luchtinlaatroosters, de wielkastopeningen, de spiegelkapbevestigingen, de zijskirt-bevestigingen en -inzetstukken en de achterskirt-inzet “de persoonlijkheid van de RS7 Legacy Edition”. Maar de oren willen ook wat. Zo heeft ABT een geluiddempersysteem van roestvrij staal met 4 ABT-eindpijpen en een diameter van 102 mm gemonteerd om te zorgen voor een “indrukwekkend schouwspel voor ogen én oren”.

Vermogenstoename van de V8-motor

Qua kracht houdt ABT weinig te wensen over. Door nieuwe turbochargers en intercoolers aan de 4,0-liter V8 toe te voegen heeft de RS7 een vermogenstoename van 130 pk mee gemaakt. Ook het koppel van 980 Nm koppel (850 Newtonmeter is standaard) is niets minder dan indrukwekkend.

Deze RS7-variant, die wat lager op de grond licht dan gebruikelijk, door ABT is de laatste die niet over een hybride aandrijving beschikt; de RS-modellen moeten er toch echt aan gaan geloven.

Tot slot staat het model op High Performance IR22 wielen in glanzend zwart, gecombineerd met de Goodyear Eagle F1 Supersport 295/30 ZR22. Met alle aanpassingen belooft ABT “superieure wegligging op droog wegdek en uiterst uitgebalanceerde prestaties op nat wegdek”.

Knap staaltje werk, en zeker een lust voor het oog. Neem even de tijd om de onderstaande foto’s te bewonderen.

Audi RS7 Legacy Edition-02 Audi RS7 Legacy Edition-02 Audi RS7 Legacy Edition-02