Een nieuwe video van een waaghals die de sprong van zijn leven maakt gaat viraal op videoplatform TikTok. De TikTokker, genaamd Frankie LaPenna, springt met skateboard op spectaculaire wijze over een supercar heen. Niet zomaar een supercar, maar een Pagani Huayra Roadster ter waarde van $ 3 miljoen.

Gewaagde stunt over een Pagani Huayra

Op social media probeert iedereen zo absurd mogelijk te doen om een graantje aandacht mee te pikken. Sommigen kunnen niet meer zonder. LaPenna is daar één van. De ene na de andere schijtlollige video verschijnt, terwijl hij ondertussen meer dan 1,1 volgens op Instagram heeft. Toch een applausje waard.

De filmmaker, kenmerkend met een soort luier in zijn broek, verwierf bekendheid tijdens de corona-lockdowns toen zijn video’s van het doen van wilde stunts tijdens het bijwonen van Zoom-oproepen viraal gingen. Sindsdien heeft hij een enorme aanhang van fans verzameld op verschillende sociale mediaplatforms.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frankie LaPenna (@frankielap)

“Dit had een dure vergissing kunnen zijn”, schrijft hij onder een recente video waarop te zien is hoe hij een truck met een skateboard uitvoert boven de peperdure Pagani. Zodra het hele team tevreden is met de setup, kan LaPenna de eerste poging wagen. Heel doordacht was de stunt niet. “De goedkoopste ‘ramp’ bouwen om over auto’s van miljoenen dollars te springen. Dat is wat we gaan doen.”

Pagani Huayra

De influencer, voortgetrokken door een 1500 pk sterke Bugatti Chiron, slaagt erin om de Huayra niet te beschadigen, maar kan niet landen op de landingsbaan. Bij de eerste poging zakt hij bij de landing door z’n knieën, waardoor het skateboard doorschiet een tot stilstand komt tegen de bumper van een Ferrari Testarossa. Gelukkig geen schade. Pas bij de vierde poging perfectioneert hij de landing.

Hamilton Collection

Om de stunt mogelijk te maken werkte de Amerikaanse influencer samen met Steve Hamilton, grondlegger van de Hamilton Collection, een autoverzameling bestaande uit diverse exotische exemplaren ter waarde van tientallen miljoenen.

Toch hoeven er geen verzekeringspapieren ingevuld te hoeven, want de truc is geslaagd. Of toch niet? Zie het in de video hieronder.