De 33-jarige singer-songwriter Taylor Swift weet keer op keer een succes neer te zetten. Zo is ze recent van start gegaan met haar gloednieuwe Eras Tour, die overal ter wereld uitverkocht is. Maar wat ontvangt de talentvolle artieste voor deze shows?

Het succes van Taylor Swift

Dankzij haar succesvolle carrière in de muziekindustrie – met nummers als Love Story en Blank Space – heeft Taylor Swift het op vele manieren ver weten te schoppen. Zo heeft ze geïnvesteerd in meerdere huizen, wat ondertussen een vastgoedimperium van $ 150 miljoen is geworden. Naast haar baantje als singer-songwriter heeft de talentvolle vrouw ook al wat filmrollen op haar naam staan. Kortom: alles wat Swift aanraakt verandert in goud.

Bovendien weet ze niet van ophouden. En waarom zal ze? Taylor Swift heeft een aantal dagen geleden haar allernieuwste album uitgebracht: Speak Now (Taylor’s Version). Dit is een vervolg op het Speak Now-album dat zij in 2010 uitbracht. Fans zijn hierdoor uiteraard dolgelukkig. Niet alleen krijgen ze een nieuw album van Taylor Swift, ze mogen haar ook nog eens live bewonderen bij wereldtour.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Taylor Swift (@taylorswift)

The Eras Tour

In november 2022 kondigde de artieste aan dat ze op wereldtournee zou gaan, The Eras Tour genoemd. Haar bewonderaars waren er zo snel bij dat de kaarten voor vrijwel elk land binnen no time waren uitverkocht. Dit terwijl de tickets gemiddeld voor $ 254 over de toonbank gingen. Dit is $ 134 meer dan de laatste keer dat Swift op tournee ging in 2018.

De succesvolle tour ging van start afgelopen maart en zal tot halverwege augustus duren. Fans van over de hele wereld reizen stad en land af om hun favoriete zangeres weer te mogen zien optreden. Maar wat ontvangt Taylor Swift voor dit tournee? Hoewel de bedragen inschattingen zijn, meldt Pubity dat Swift zo’n $ 13 miljoen per show zou ontvangen. In totaal zijn er 131 shows, dus zou ze er in totaal $ 1,7 miljard voor kunnen ontvangen. Uiteraard gaat hier nog een hoop van af, maar het geeft een idee van wat voor bedragen hiermee gemoeid zijn.

Niet zo vreemd dus dat Taylor Swift door Forbes wordt gezien als de tweede rijkste vrouw in de muziekindustrie, onder Rihanna. Zo zou Swift tegenwoordig naar verwachting $ 740 miljoen op haar naam hebben staan.