Remote.com is een wereldwijde payroll- en HR-oplossing die bedrijven in staat stelt om eenvoudig en efficiënt internationale betalingen te verwerken en personeelszaken te beheren. Het bedrijf is opgericht door CEO Job van der Voort (33), een van de nieuwste jonge rijkste van Nederland.

Lancering van Remote.com door Job van der Voort

In slechts een paar jaar tijd groeide Remote.com onder zijn leiding uit tot een unicorn, een term voor een private startup met een waardering van meer dan € 1 miljard. Beslist een mijlpaal voor hem, maar hij omschrijft het meer als een ‘media-ding’: “Het heeft niet echt impact over hoe je je bedrijf runt, of hoe goed het gaat”, zegt hij in de Lotgenoten Podcast.

Remote.com is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van moderne bedrijven die een wereldwijd personeelsbestand hebben. Zo ondersteund Remote bedrijven met het aannemen van personeel op afstand aan te nemen, maar ook zoals met het uitbetalen van werknemers in landen waar geen fysieke vestiging is.

Remote leeft overigens ook zijn eigen thuiswerk-filosofie na, want het bedrijf zelf telt welgeteld nul vestigingen. Geen wonder, want Van der Voort is de voormalig VP of Product bij GitLab, het bedrijf van de Twentse miljardair Sytse Sijbrandij. Ook dat bedrijf heeft geen enkele kantoorpand of iets dergelijks en gelooft heilig in de vrijheid van thuiswerken.

In 2019 besloot hij dat bedrijf te verlaten om “mensen te helpen op afstand te werken”. “Samen met een aantal geweldige mensen gaan we het makkelijker maken voor organisaties en mensen om op afstand te werken”, schreef hij destijds. “We beginnen met het gemakkelijk te maken om externe banen te vinden en geweldige bedrijven te ontdekken. Zodra we dat hebben gedaan, richten we ons op het bouwen van tools voor bedrijven die werken op afstand gemakkelijker maken.”

Met Remote.com kunnen bedrijven ondertussen gemakkelijk en snel salarissen en belastingen betalen, werknemersdocumenten beheren en toegang krijgen tot uitgebreide rapportage- en analysefuncties door gebruik te maken van een gebruiksvriendelijke interface. Hierdoor is het zelfs beschikbaar voor diegenen die weinig tot geen ervaring hebben met internationale betalingen en HR.

Remote.com is ook een voorloper op het gebied van transparantie en klantenservice. Het bedrijf heeft een openbaar dashboard dat de prestaties van de betalingsverwerking en klanttevredenheid in real-time weergeeft. Daarnaast heeft Remote.com een ​​actieve en toegewijde klantenservice, met een team van experts dat 24/7 beschikbaar is om klanten te helpen bij het oplossen van problemen.

Vermogen van Job van der Voort

Met Remote.com heeft Job van der Voort een bedrijf opgericht dat een belangrijke rol speelt in het moderniseren van payroll- en HR-processen voor bedrijven over de hele wereld. MT/Sprout schreef afgelopen jaar dat de Nederland vanuit zijn rijtjeshuis in de buurt van Zaandam meer dan 600 werknemers uit 75 aanstuurt. Indrukwekkend voor een aspirant journalist (hij schrijft zelfs voor Fortune) die uiteindelijk een een master in neuroscience deed.

Momenteel wordt zijn eigen vermogen geschat op € 575 miljoen. Dat is € 100 miljoen minder dan afgelopen jaar, maar alsnog ongekend knap. Zeker gezien het relatief prille bestaan van zijn bedrijf. Met die schatting staat hij op de derde plek in de Quote Top 100 jonge miljonairs.