Matthijs de Ligt geldt nog altijd als één van de grootste voetbaltalenten van dit moment. De bikkelharde verdediger vertegenwoordigt momenteel de kleuren van de Duitse recordkampioen Bayern München en heeft momenteel dus weinig te zoeken in zijn geboortestad Amsterdam. Hij zet zijn prachtige appartement in Oud-Zuid dan ook te huur, voor een goede € 4.000 per maand.

Matthijs de Ligt maakt furore in het buitenland

Matthijs de Ligt voetbalt sinds vorig jaar voor Bayern München, dat hem in 2022 losweekte bij Juventus. Daarvoor stond de verdediger onder contract bij Ajax, waar hij ook de gerenommeerde jeugdopleiding doorliep. In 2017 haalde hij met de Amsterdamse club de finale van de Europa League en hoewel hij destijds pas 17 jaar was, gold hij als vaste kracht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Matthijs de Ligt (@mdeligt_)

Zijn echte doorbraak kwam twee jaar later. In 2019 wist hij als 19-jarige aanvoerder zijnde met Ajax tegen alle verwachtingen in de halve finale van de Champions League te halen. In die indrukwekkende serie werden onder meer de groten der aarde als Real Madrid en zijn latere club Juventus gedeclasseerd. Met die prestaties verdiende hij een transfer naar datzelfde Juventus, waar een bedrag van zo’n € 75 miljoen mee gemoeid was.

Door zijn goede prestaties in Turijn verdiende De Ligt in 2022 een transfer naar Zuid-Duitsland. In zijn eerste jaar in Duitse dienst gold hij als één van de sterkhouders. Hij wist met club op spectaculaire wijze kampioen van Duitsland te worden.

De Ligt verhuurt Amsterdamse miljoenenwoning

De talentvolle verdediger lijkt dus nog lang niet klaar te zijn in het buitenland en daarom verhuurt hij zijn miljoenenwoning in Amsterdam-Zuid. Eerder kocht hij nóg een miljoenenpand in de hoofdstad, waardoor het appartement wat overbodig is.

Het gaat om een bovenhuis in de Jan Luijkenstraat 92 m² woonruimte. Daarin is ruimte voor twee slaapkamers en twee badkamers. “‘Cultuurliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de verschillende om de hoek gelegen musea, zoals het Rijksmuseum, het Stedelijk museum of het Van Gogh museum. Voor mensen die graag winkelen is de welbekende PC Hooftstraat met luxe boutiekshops op loop­afstand te vinden, maar ook de van Baerlestraat zit vol met verschei­dene winkels. Te midden van de drukte en gezelligheid van Amsterdam is de Jan Luijkenstraat een oase van rust. Kortom, dit is wonen op een absolute toplocatie!”, zo omschrijft de makelaar het.

Matthijs de Ligt woning

De maandelijkse huurprijs bedraagt € 4.000, en daar bovenop komt nog een eenmalige waarborgsom ban € 8.000. Bekijk de Funda-advertentie hier.